Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
američko njuškalo

Promatra nas tajnovita letjelica Američkih zračnih snaga!

'attachment.php'
''
09.03.2012.
u 19:35

USAF-ova letjelica svoju je misiju trebala okončati još u prosincu 2011. godine.

Tajna svemirska letjelica Američkih zračnih snaga (USAF) koja je u orbiti trebala ostati devet mjeseci, iznad našeg planeta kruži već više od godinu dana, a gotovo nitko ne zna kakva joj je prava namjena. Zna se samo da oko Zemlje leti brzinom od 28.000 kilometara na sat te da je svoju misiju trebala okončati još u prosincu 2011. No, misija letjelice na sunčani pogon X-37B produljena je iz nepoznatih razloga.

Iako iz USAF-a nema preciznih očitovanja o ovom slučaju, voditelj projekta Tom McIntyre prije dva mjeseca izjavio je da će držanje X-37B u orbiti omogućiti izvođenje dodatnih eksperimenata i prikupljanje više važnih informacija. No, skeptici vjeruju da je prava namjena produljenja boravka letjelice u orbiti potpuno drukčija. Nagađa se da je X-37B ostao iznad Zemlje kako bi špijunirao kinesku svemirsku postaju.

Čini se da u svemiru ipak neće ostati još dugo jer je, u sklopu rezanja troškova za razdoblje od 2013. do 2017., predviđeno zatvaranje ureda koji je održava.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
23:41 09.03.2012.

Ameri špijuniraju Kineze i Ruse, Rusi amere i židove, židovi irance i arape, kinezi, ruse amere i ostale, a ona baba sa drugog kata u mojoj zgradi špijunira sve nas.

HS
Hrvatski sin
09:15 10.03.2012.

dobro dok špijunira,zna ta baba sa drugog kata i muru nazvat!

HS
Hrvatski sin
09:16 10.03.2012.

dobro dok špijunira,zna ta baba sa drugog kata i muriju nazvat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije