Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protuudar

Promaklo vam je da Službeni glasnik RH nije žuta štampa?!

'                               '
'Photoshop'
23.03.2010.
u 14:30

Zara je, kaže Vladimir Bosnar, trgovačko društvo koje bi na tržištu trebalo imati isti položaj kao i sva druga, stoga je županovo lobiranje za nju upitno

Nije trebalo dugo čekati reakciju na izjave u Županijskoj skupštini čelnika Županije, koje se odnose na rad općina i gradova, njihovo navodno neznanje služenja računalom, te obvezu ulaska u neke županijske projekte kako bi dobili novac za razvoj vodoopskrbe.

Otvoreno pismo

Žestoka reakcija uslijedila je od načelnika Stubičkih Toplica Vladimira Bosnara, koji je uputio otvoreno pismo zamjeniku župana Anđelku Fereku Jambreku.

– Izjavama kojima se navodi da je suradnja jedinica lokalne samouprave sa Zagorskom razvojnom agencijom nužna, jer bez nje one ne bi mogle povući sredstva iz europskih fondova, zamjenik župana vrijeđa zaposlenike u tim jedinicama i njihovo obrazovanje.

Budući da je posebno istaknuta Općina Stubičke Toplice, ističemo da smo mi prijavili dva projekta u program EIB II, i za oba smo projekta potpisali ugovore o sufinanciranju. Prijave su radili sami zaposlenici Općine, koji su, uz fakultetsko obrazovanje, prethodno bili i posebno educirani za izradu aplikacija za fondove Europske unije. S druge strane, Zagorska razvojna agencija trgovačko je društvo, koje bi na tržištu trebalo imati isti položaj kao i sva druga trgovačka društva. Stoga je upitno lobiranje župana za nju, posebno kao uvjet za dobivanje novca iz županijskog proračuna – piše, uz ostalo, u dopisu Vladimira Bosnara.

Također se Bosnar pita kako im je u Županiji, kada već misle da su toliko intelektualno nadmoćni, promaklo da Službeni glasnik RH nije isto što i žuta štampa.

Nadalje, Bosnar smatra da se uvjetovanjem dodjele novca lokalnim jedinica ulaskom u neke županijske projekte krše zakonske obveze jedinica lokalne samouprave.

Bez županijskih uvjeta

– Kada jedinica lokalne samouprave osigura svojim stanovnicima javnu rasvjetu, asfalt, kanalizaciju, dječje vrtiće, onda od viška novca može sufinancirati kredite ili ostale investicije privatnih osoba.

Do tada, jedinica lokalne samouprave dužna je djelovati u općem interesu za sve svoje građane.

Ni u jednom zakonskom propisu nije navedeno da županija može nečime uvjetovati dodjelu novca koji je jedinicama lokalne samouprave namijenjen iz državnog proračuna. Naprotiv, određeno je da predstavnička tijela sama donose proračun i određuju u što će investirati, a ne da aktivnosti planiraju sukladno dopisu župana.

Uvjet za dobivanje sredstava koja je država namijenila za razvoj županije, a ne za razvoj vladajućeg SDP-a i koalicijskih partnera koji obnašaju vlast pod geslom 'Hajdaša za pajdaša', svakako ne bi smio biti da načelnici i gradonačelnici budu iz SDP-a ili koalicijskih stranaka – kaže u otvorenom pismu načelnik Stubičkih Toplica Vladimir Bosnar.

Kad ćete vratiti dug?

Budući da se zamjenik župana dotaknuo i javne vodoopskrbe, Bosnar postavlja i pitanje kada Županija planira jedinicama lokalne samouprave vratiti njihove udjele u Zagorskom vodovodu. – Sljedeći dug koji Županija ima Općini Stubičke Toplice je po Ugovoru o udruživanju sredstava za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva iz 1998., s dodatkom Ugovora od 2001. Nismo dobili ni izvješće, a kamoli novac – kaže Bosnar.

Komentara 3

OB
-obrisani-
21:07 23.03.2010.

Ovo što je SDP napravio iz županije je zločin i zato bi netko trebao odgovarati.Inače ZARA je pajdaševa,a sada tamo direktoruje supruga od Končevskoga,staroga i provjerenoga prirepaša Sonje Borovčak,koji je ujedno bio \"direktor\" (a što on može drugo biti )) pajdaševe Izborne kampanje.

MM
mmmmm
22:56 23.03.2010.

I ovaj način komunikacije ima snagu. Ne znam zašto se ne koristi više? Ili je svima dosta sr...koje priređuje županijska vlast. Dobro je g. Bosnar da ste tako istupili, možda bi i drugi, ali su vjerojatno ipak više ovisni o Županiji nego vi. Komentirao sam 18. ožujka uvrede g. Jambreka, ne znam je li se još netko usprotivio takvom nastupu dožupana. Vjerujem da se nikom nije ni ispričao, bar u neformalnoj komunikaciji. Pa ispriku može uputiti samo kulturan čovjek.

FA
faustzg
10:05 24.03.2010.

ako malo popratite tekstove iz stubaka odmah će vam biti jasno da je kukas bosnarov glasnogovornik koji zataškava sve manipulacije bosnara. na leđima općine žive ne samo bosnar i njegova žena, nego i mnogi lokalni novinari, pravnik žitnjak koji vodi dugogodišnje sudske procese za račun općine i kje redovito gubi, ali si zato dobro naplati. Bosnara sad drži andabak i misli da je siguran, a da je informatički nepismen, tio stoji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije