Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imovina

Prokišnjava bivši Časnički dom usred Čakovca

'UNUTARNJA- 17.05.09., Cakovec, Hrvatska-  U ocekivanju rezultata. Ivica Perhoc (lijevo) SDP-ov kandidat za zupana, i Branko Salamon (desno) SDP-ov kandidat za gradonacelnika, zadovoljni rezultatima.
'Vjeran Zganec-Rogulja/Vecernji l'
14.06.2012.
u 11:47

Grad planira prostor Doma HV-a iskoristiti za potrebe Knjižnice i čitaonice Nikola Zrinski te smještaj dijela udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Kiša koja se izmjenjuje sa suncem ne čini dobro bivšem Časničkom domu u središtu Čakovca. Obilne padaline izazvale su poplavu na prvom katu zgrade, pa je u samo tjedan dana oštećeno 350 četvornih metara laminata i 500 četvornih metara zidova! Šteta je oko 38.000 kuna, a zgrada nije osigurana. Kako se poplava ne bi ponovila, potrebno je sanirati krovište, za što će Grad Čakovec kao vlasnik objekta morati osigurati oko 260.000 kuna.

Zgradu površine oko 1500 četvornih metara, bivši Dom HV-a i 750 četvornih metara dvorišta Grad je za 3,5 milijuna kuna kupio od Međimurske županije, koja je pak bivše vojne nekretnine dobila od Ministarstva obrane, uz uvjet da financira izgradnju vojnih skladišta i osigura poslovni prostor.

Grad planira taj prostor iskoristiti za potrebe Knjižnice i čitaonice Nikola Zrinski te smještaj dijela udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Zgrada je sagrađena 1979. godine za potrebe JNA. Već po preuzimanju, prije nekoliko godina bilo je jasno da voda prodire jer je pokrov na kosim krovovima u derutnom stanju. Grad je već obavio neke radove, a u dijelu objekta otvoren je i kafić.

Ključne riječi

Komentara 1

SS
sseka
11:15 15.06.2012.

pa što su uzeli zgradu s kojom ne znaj što će? već nekoliko godina pričaju da će tamo urediti knjižnicu, no nikako da skucaju lovu za to. no perhoč i šalamon su tamo odmah napravili krčmu, ulupali u to milijun kuna, a krčma im je propala! perhoč i šalamon baš znaju gospodariti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije