Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Projektiranje brze ceste Varaždin-Krapina kreće 2015.'

Projekt moramo završiti što prije jer prvo što investitori pitaju je kako mogu doći do auto-ceste, rekao je Hajdaš Dončić
22. travnja 2013. u 16:36 0 komentara 801 prikaza
siniša hajdaš dončić (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Ministar Siniša Hajdaš Dončić u ponedjeljak je boravio u Varaždinskoj županiji. Teme razgovora bile su brza cesta od Varaždina do Krapine, te realizacija više projekata na sanaciji i izgradnji županijskih i državnih cesta na tom području. Nakon više sastanaka zatvorenih za javnost novinarima je rečeno da nakon dvadesetak godina priče, obećanja i čekanja konačno kreće realizacija projekta brze ceste od Varaždina do Krapine.

Ministar Hajdaš Dončić je rekao da projektiranje i izvlaštenje kreće 2015. godine, nakon čega će krenuti i gradnja. To je jedna od žila kucavica gospodarstva Varaždinske županije, posebno njenog zapadnog dijela gdje se nalaze poslovne zone Ivanec i Lepoglava.

- Projekt moramo završiti što prije jer prvo što investitori pitaju je kako mogu doći do auto-ceste. Brza cesta je najbolje rješenje svih tih problema. Na ivanečkom i lepoglavskom području nalaze se dvije vrlo poduzetne poslovne zone u kojima već sada posluju domaći i inozemni poduzetnici. To je razlog zašto je ta brza cesta prometni prioritet Varaždinske županije - rekao je ministar Hajdaš Dončić.

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić je rekao da o toj cesti mnogo ovisi razvoj grada Ivanca i cijelog zapadnog područja Varaždinske županije. Tko će ulagati u poslovne zone koje nemaju kvalitetan i brz pristup auto-cesti - rekao je Batinić.

No to nisu bile jedine teme o kojima je danas ministar Hajdaš Dončić govorio novinarima u Varaždinu. Među glavnim temama bila je i privatizacija Croatia Airlinesa.

- Privatizacija te kompanije predviđena je u više faza. Provedena je dokapitalizacija i radimo sve da očuvamo kompaniju. Nadamo se da ćemo uspjeti u tome, ali smo svjesni i činjenice da u novim europskim pravilima za Croatia Airlines više neće biti ništa isto. Vjerojatno će biti i ukidanja nekih linija. Želimo sačuvati tvrtku i zaposlenost. O vlasništvu nad njom još će se razgovarati - rekao je ministar Hajdaš Dončić.

>> Bez brze ceste Virovitica osuđena na zaostajanje

Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.