Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zagorski hdz-ovci:

'Projekte naših načelnika županijska i državna vlast zaobilazi'

Andrej Plenković (1)
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
30.10.2013.
u 14:25

Nakon stranačke koordinacije na konferenciji za novinare Plenković je rekao kako EU zastupnici imaju jednaku obvezu prema svim županijama, a Hrvatsku u 2014.godini čeka 11,3 milijuna eura.

Andrej Plenković, zastupnik u EU parlamentu boravio je u Krapini gdje se sastao s HDZ-ovim čelnicima zagorskih općina i gradova te županom Željkom Kolarom (SDP). Nakon stranačke koordinacije na konferenciji za novinare Plenković je rekao kako EU zastupnici imaju jednaku obvezu prema svim županijama, a Hrvatsku u 2014.godini čeka 11,3 milijuna eura. Značajan je to novac za razvitak te poručio da Zagorska razvojna agencija još intenzivnije radi na projektima ove županije.

Na rad Zagorske razvojne agencije imali su primjedbe HDZ-ovi čelnici, a i Županijski HDZ više je puta isticao nedovoljnu angažiranost Agencije koja bi trebala pripremati projekte za dobivanje novca iz EU fondova. Žarko Tušek, predsjednik Županijskog HDZ-a je istaknuo kako je HDZ na vlasti u 15 općina i gradova u Krapinsko zagorskoj županiji, te ima jedanput više čelnika i vijećnika od rivala SDP-a. Naglasio je kako projekte iz tih gradova i općina aktualna županijska i državna vlast zaobilazi.

- No bez obzira u kojoj mjeri će nas uvažavati HDZ je spreman za dijalog i suradnju sa SDP-om za ravnopravni razvitak Županije - rekao je Tušek. Na sastanku s načelnicima i gradonačelnicima iz redova HDZ-a zastupnik Plenković je razgovarao o projektima koji se uglavnom tiču razvitka komunalne infrastrukture za što im treba pomoć, odnosno novac iz EU fondova.

Na pitanje o narušavanju ugleda Hrvatske u EU zbog slučaja Lex Perković, Plenković je za to okrivio Vladu RH, te najavio kako za sljedeću 2014. godinu Europska komisija radi na dokumentu o povredi prava kojim će se definirati odgovornost prema onoj zemlji koja nije poštivala Europski uhidbeni nalog.

>> Nije se dala isprovocirati: Tomašić odgovorila na pitanje o prošeku

Komentara 2

DH
dalibor.hren
09:27 09.11.2013.

Zar iz naše Krapine već dva tjedna nema novih vijesti?

TU
turko
11:51 01.11.2013.

što ih niste provodili kada ste bili na vlasti ,ili ste sad odjednom postali pametniji i osmislili projekte ili bi te radili s tuđim novcem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije