Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županija ima sluha

‘Projekte bitne za djecu i odrasle s teškoćama nitko neće zaustaviti’

Ugovor
Matija Topolovec/PIXSELL
15.02.2013.
u 11:05

Županija želi biti partner udrugama koje brinu za potrebe ljudi, a među prvima je koja je osnovala Povjerenstvo za osobe s invaliditetom

U Centru za socijalnu skrb Krapina održana je prva sjednica Povjerenstva za osobe s invaliditetom Krapinsko-zagorske županije.

Ugovor Županije i Udruge

Županica Sonja Borovčak i predsjednik Udruge invalida Zlatar Davor Brlić tom su prilikom potpisali ugovor o sufinanciranju kupnje automobila za prijevoz osoba s invaliditetom na području Županije. KZŽ jedna je od prvih županija u Hrvatskoj koja je osnovala takvo Povjerenstvo. Županija će kroz sedam godina isplatiti glavnicu kredita u iznosu od 135 tisuća kuna. - Udruga invalida Zlatar zbog iznimno uspješnih projekata koje provodi u suradnji te uz potporu Županije postat će županijska udruga, najavljeno je na sjednici.

 - Dio novca je dobiven iz donacije Društva Hrvatsko francuskog prijateljstva, naglasio je predsjednik Brlić, te dodao kako se dobrim pokazao i projekt od prije godinu i pol kad se nabavilo kombi vozilo u suradnji s Ministarstvom zdravlja i Županijom. - Kombi je prošao 40 tisuća kilometara, prevezeno je 608 osoba, a osobni automobil bit će ekonomičniji kada je u pitanju prijevoz za jednu ili dvije osobe na području cijele županije - rekao je predsjednik Brlić. Udruga broji 460 članova.

Digli visoko ljestvicu

- Ovo je korak dalje u nastojanju da se olakša život osobama s invaliditetom kojima se želi omogućiti potrebna mobilnost te mogućnost što većeg socijalnog uključivanja - istaknuto je na povjerenstvu. Ne asfaltiraju se samo ceste, želimo što više senzibilizirati javnost za osobe kojima je potrebna pomoć, kod toga smo visoko digli ljestvicu i bez obzira tko će biti na vlasti projekte koje ćemo pokrenuti nitko neće moći zaustaviti - naglasila je županica, te najavila kako će zlatarska udruga invalida dobiti prostor u Zlataru za svoje aktivnosti. Najavila je i niz drugih projekata vezanih za djecu i mlade poput prijeko potrebnih logopedskih usluga u Zagorju, te projekt osnivanja ‘Centra za mlade’ za djecu s poteškoćama u razvoju i njihovu integraciju u društvo.

Komentara 1

MM
mmmmm
18:34 15.02.2013.

Što više takvih humanitarnih djela. Kombi je u prosjeku dnevno "prevaljivao" 110 kilometara ili svaki se korisnik u njemu vozio oko 66 kilometara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije