Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tehologijski centar

Projekt vrijedan milijun eura treba pomoći razvoju poduzetništva

Pleternica
Ljiljana Marić
02.04.2013.
u 15:27

- Od ovog projekta očekujemo izuzetno mnogo, prije svega da pomogne razvoju poduzetništva na području našeg grada – kazala je Antonija Jozić, dogradonačelnica Pleternice na predstavljanju Tehnologijsko inovacijskog centra s inkubatorom.

- Od ovog projekta očekujemo izuzetno mnogo, prije svega da pomogne razvoju poduzetništva na području našeg grada – kazala je Antonija Jozić, dogradonačelnica Pleternice na predstavljanju Tehnologijsko inovacijskog centra s inkubatorom u Pleternici.

Cijeli projekt je vrijedan je preko milijun eura, od čega je više od 60 posto sufinancirano iz fondova EU. U zgradi Centra nalazi sedam ureda, od kojih je šest predviđeno za poduzetnike početnike, a u sedmom će biti smještena služba koja će svim poduzetnicima biti na usluzi, ne samo onima u Centru nego i svima na području Pleternice. U njoj će raditi Monika Milosavljavić i Jasna Hoffman koje su radile i na provedbi projekta. Tu su i dvije poduzetničke hale, svaka od 200 četvornih metara gdje će biti smješteni poduzetnici koji će biti vezani uz određenu proizvodnju. U zgradi je i konferencijska dvorana gdje će se održavati sastanci, različite edukacije i seminari. U prizemlju je informatička učionica koja će poduzetnicima pružiti potrebnu informatičku naobrazbu.

Cilj je pomoći razvoju gospodarstva

- Grad Pleternica je osnovao Poduzetnički centar s ciljem pomoći u razvoju gospodarstva na svom području a ovaj objekt je nadogradnja svega toga. Naime, poznato je da u prve tri godine propada najveći broj obrta i poduzeća upravo iz razloga što se poduzetnici u jednom trenutku nađu u poteškoćama jer ne znaju koji korak napraviti. Ovaj Centar će im u tome pomoći. Kroz prve tri godine koje će provesti u inkubatoru imat će besplatnu pomoć ili uz neku manju naknadu i to oko prijave projekata na ministarstvima i fondovima EU te oko izrade poslovnih planova, pomoći u realizaciji kredita i slično – objasnila je Antonija Jozić.

Dodala je da ovim projektom Grad Pleternica postaje servis za poduzetnike te za sve investitore koji će se odlučiti da svoje projekte realiziraju na ovom području. –Cilj nam je da nakon tri godine inkubacije poduzetnik nastavi svoj rad u našoj poduzetničkoj zoni gdje se pod povoljnim uvjetima može kupiti zemljište bez plaćanja komunalnog doprinosa za sve one koji će se baviti proizvodnjom te komunalne naknade kroz tri ili više godina. U industrijskoj zoni Grad ima u vlasništvu 25 hektara slobodnog zemljišta za poduzetnike. Cijena ovisi o tome što će se graditi i koliko će se zaposliti ljudi – poručila je dogradonačelnica Antonija Jozić.

>>Antonija Jozić će svojim iskustvom uspješno voditi grad

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije