Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski poznati golfer Greg Norman predstavio izgradnju igrališta u Dubrovniku

Projekt od 6,5 milijardi kuna bez studije utjacaja na okoliš

golfteren
Grgo Jelavić / Pixsell
13.11.2009.
u 15:16

Projekt izgradnje igrališta za golf na Srđu težak je 6,5 milijardi kuna, a Grad Dubrovnik će na ime komunalnih doprinosa zaraditi 220 milijuna kuna.

Projekt izgradnje igrališta za golf na Srđu težak je 6,5 milijardi kuna, a Grad Dubrovnik će na ime komunalnih doprinosa zaraditi 220 milijuna kuna. To su osnovni financijski zaključci javne prezentacije projekta Golf Park Dubrovnik, koji je u dubrovačkoj Gradskog vijećnici između ostalih predstavio i Greg Norman, jedan od najboljih igrača golfa svih vremena i dizajner igrališta za golf na Srđu.

- Rečeno mi je kako je veliki problem Dubrovnika što se gosti zadržavaju kratko i troše malo novca, a s golf-igralištem bi se sve to promijenilo - rekao je između ostalog Greg Norman koji se osvrnuo i na ekološku komponentu izgradnje ovog igrališta.

- Dizajnirao sam veliki broj igrališta i vrlo sam osjetljiv na sva ekološka pitanja, a to se prije svega odnosi na vode. Moja kompanija daje sve od sebe kako bi sve radili u skladu s potrebama lokalne zajednice - objašnjava Norman dok se ekološke udruge iz Dubrovnika ne slažu s izgradnjom ovog projekta.

- Studija utjecaja na okoliš još ne postoji, a gotovo sam siguran kako će ona pokazati da je teren nepovoljan zbog izvorišta vode. Tu je i golema količina pesticida koja će se upotrebljavati svega nekoliko stotina metara od gradske jezgre, a šteta je i taj prostor namijeniti za golf kada je to jedino mjesto gdje se Dubrovnik može širiti - rekao nam je Đivo Dražić iz udruge Grad koja očekuje raspisivanje referenduma među građanima Dubrovnika o potrebi izgradnje golf-igrališta na Srđu za što je predviđena površina od čak 310 hektara od kojih bi 10 posto bili turistički kapaciteti.

Ključne riječi

Komentara 10

RO
romictea
15:40 13.11.2009.

Korupcija nasa svagdanja u svim sferama drzavna uprave

HO
HRVATSKA only
15:58 13.11.2009.

bolji vam je pusti kamen? bolje je da se ništa ne dešava? bolji je konzerva turizam? nije dobro da dolaze bogati turisti? jedini je tzaključak da ne želite dobro Hrvatskoj !

SR
Sime Raljevic
09:50 15.11.2009.

Lijepog li clanka.Da covik poviruje u dobru narav projekta. Pa ajde da povirujemo i u pomoci turizmu od golfa. Ali ljudi, jeli Vi zbilja znate tko je Greg Norman. Osim sto je golfer svijetske klase, on je i iskusan biznisman. Ako Vam gospodo bude on pravio to igraliste golfa, virujte mi skupo ce da VAS kosta.Njega ne zovu zanista u svijetu \"SARK\". Istina je on je jako dobar igrac golfa(iako pokazuje u svojoj igri; starost, godine,) ali taj zna i da ugrize kao pravi morski pas. Po zavrsetku poslova, koliko ce biti procenat njegovog VLASNISTVA? Sime---BOYERO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije