Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Projekt "Na putu do smanjenja rizika od katastrofa" u Splitu!

Na putu do smanjenja rizika od katastrofa
29.11.2023.
u 10:42

Split, Prilaz južnom dijelu Stadiona Poljud, Kaštelanska ulica; Vrijeme događanja: 30.11.2023., u 10:00 sati

U sklopu kampanje “Usvojimo znanja da šteta bude manja”, Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova organizira edukativno-zabavnu manifestaciju, posebno namijenjenu roditeljima i djeci školske dobi, kako bi se upoznali s modelima koji vjerno prikazuju situacije poput potresa, poplava i erozije te naučili kako se pripremiti i zaštititi u slučaju iznenadnih nepogoda. Cilj projekta i ove kampanje je stvoriti zajednice otporne na rizike.

Split je četvrti grad u Hrvatskoj u kojem će se građanima prezentirati simulator potresa nabavljen u sklopu projekta, a ujedno i zadnji grad u sklopu ove edukativno – zabavne manifestacije.

Ujedno će biti prikazan i tehničko-taktički zbor operativnih snaga sustava civilne zaštite: Državna intervencijska postrojba civilne zaštite –MUP RH, Javna vatrogasna postrojba grada Splita, HGSS- Stanica Split i Gradsko društvo Crvenog križa Split.

Svijet je sve više suočen s nepredvidivim prirodnim događajima koji mogu uzrokovati ljudska stradavanja i velike materijalne štete. Zato je dobra priprema najvažnija! Stečenim znanjem i spremnošću svi zajedno možemo aktivno utjecati na smanjenje rizika od katastrofa te umanjiti njihove posljedice.

Zato vas pozivamo u četvrtak u 10:00 sati, 30.11.2023. na lokaciji javne gradske površine u Kaštelanskoj ulici, prilaz s južne strane Stadiona Poljud u Splitu, gdje ćete na zabavan i poučan način dobiti korisne informacije o katastrofama uzrokovanim prirodnim prijetnjama i kako se s njima nositi.

Kampanja je dio projekta "Na putu do smanjenja rizika od katastrofa", financiranog iz fondova Europske unije, kojeg Ravnateljstvo civilne zaštite provodi u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Dodatne informacije o projektu i sudjelovanju u aktivnostima možete pronaći na stranici Ravnateljstva civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova: https://civilna-zastita.gov.hr/.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije