Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europa plaća

Projekt Lećevica vraćen na doradu

'22.03.2010., Split, Hrvatska - Udruga Rast povodom Svjetskog dana voda odrzala je kratki prosvjed upozorenja ispred izvora Jadro da upozori da ce otpad iz Lecevice zavrsiti u Jadru.  Photo: Ivana Iva
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
14.04.2010.
u 08:45

Informacija je objavljena nakon što su iz Udruge Rast izjavili, odgovorni tvrde netočno, da je EU odbio projekt.

– Europska unija odbila je financirati gradnju Centra za gospodarenje otpadom u Lećevici iz svojih fondova! – ustvrdio je jučer na konferenciji za novinare Anđelko Parčina, predsjednik Udruge Rast. Tu informaciju, međutim, demantiraju u Regionalnom centru čistog okoliša Lećevica, koji vodi projekt. Tvrde kako je projekt Lećevica vraćen na doradu, a ne odbačen.

Treba ga dopuniti prekrcajnim stanicama i biološkim otpadom, a nakon toga kandidirat će se za financiranje iz povoljnijih fondova, koji nam se otvaraju ulaskom u EU.

– To nije točno, kriju nam informaciju. Neki projekti vraćeni su na doradu, ali ne i Lećevica, taj je projekt odbijen. Ne žele to priznati jer su već mnogo novca bez veze potrošili pa kako to opravdati?! – optužuje Parčina Centar.

Tvrdi da Općina Lećevica ima izvornih prihoda oko 300.000 kuna, a proračun im se, zahvaljujući Centru, popeo na 40 milijuna.

– Oni i dalje rasipaju sredstva. Probili su ili započeli 38 puteva. Nisu stali dok ih nismo prijavili Hrvatskim šumama pa su im oni zabranili – tvrdi Parčina.

U Ministarstvu zaštite okoliša i prostornog uređenja te Splitsko-dalmatinskoj županiji potvrdili su nam da projekt Lećevica nije odbijen, ali je vraćen na doradu. Tvrde kako Parčina pogrešno interpretira odluku. Međutim, ni Županija ni Centar nisu obavijestiti javnost o vraćanju projekta Lećevica na doradu prije nego što su Parčina i Udruga Rast sazvali konferenciju za novinare.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije