Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hidroelektrane

Projekt koji ugrožava cijelu dolinu Neretve

'bih...grabovica ...28.12.2010...hidroelektrana grabovica na rijeci neretvi foto: zoran grizelj vecernji list'
'zoran grizelj'
29.04.2012.
u 19:25

Vlada Republike Srpske namjerava preusmjeriti sliv Neretve u Trebišnjicu zbog triju hidroelektrana

Namjera Vlade Republike Srpske da preusmjeri vodu iz sliva Neretve u Trebišnjicu kako bi izgradila tri hidroelektrane izazvala je veliko nezadovoljstvo u dolini Neretve koje tek treba kulminirati. Naime, tamošnji ekolozi, kao i brojne udruge, među kojima je i "Lijepa naša" iz Ploča, upozoravaju da bi realizacijom toga projekta hrvatska poljoprivreda pretrpjela goleme štete.

Također, ta bi gradnja bez vode ostavila južnohercegovački kraj i rezervat Hutovo blato. Iako i iz Vlade Federacije BiH traže da se projekt zaustavi i provede šira javna rasprava, u RS-u zasad nezaustavljivo nastavljaju s projektima. Hrvatska ministrica Mirela Holy tražila je uključivanje Hrvatske u cijelu priču jer postoji opasnost uništavanja doline Neretve nizvodno od Mostara.

 

Ključne riječi

Komentara 12

LI
libero
21:48 29.04.2012.

hercegovancima itako ne treba Neretva, oni imaju međugorje....

MI
Mirisna
22:18 29.04.2012.

Operacija OperaBox je bio hrvatski preventivni zračni napad na srpske brane 2014. godine u Bosni zbog straha od mogućnosti da uz pomoć njih Srbi u Bosni unište poljoprivredu u dolini Neretve. Brane su uspješno uništene, ali je međunarodna zajednica osudilaa napad. Operacija OperaBox je bila prva oduspješnih bitaka Hrvatske vojske u Ratu za vodu (2014.-2016) .koji je završio uništenjem tzv. Republike Srpske.

GO
golo
20:59 29.04.2012.

mislim da su srbi tu ideju dobili od josipovica ili milanovica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije