Naslovnica Vijesti Hrvatska

Projekt \"Bura znanja\" – sasvim nov način učenja

Razvijamo sustav koji će se prilagoditi studentima, multimedijalni online-kolegiji bit će dostupni svima besplatno, poručuju u udruzi \"Bura znanja\"
18. travnja 2012. u 17:10 0 komentara 7 prikaza
skola
Foto: pixsell

"Bura znanja” zapuhala je iz Rijeke, gdje je skupina studenata riječkog Sveučilišta pokrenula zanimljiv projekt upravo toga naziva, a trebao bi osigurati besplatno, zanimljivije i kvalitetnije multimedijalno studiranje.

Voditelj projekta i predsjednik istoimene udruge Pavao Pahljina ističe da je riječ o revolucionarnom projektu, a svrha mu je modernizirati postojeći sustav obrazovanja na fakultetima, osuvremeniti ga i prilagoditi novim globalnim trendovima. Riječ je, naime, o projektu izrade, publikacije i standardizacije multimedijalnih online-predavanja. S vremenom bi zamijenila dosadašnja, “klasična” teorijska predavanja. Takvih sličnih primjera novog načina učenja u svijetu već ima, svjetski poznata sveučilišta Stanford i MIT žele omogućiti da se teorijski dijelovi programa kolegija savladavaju putem online multimedijalnih lekcija i prije standardnih, redovitih predavanja. Na taj bi način, upravo zbog mogućnosti fokusiranja na najzanimljivije, najproblematičnije i najvažnije dijelove lekcije, studenti dolazili na predavanje s predznanjem i bili spremni za aktivno sudjelovanje na nastavi, rasprave i praktičan rad na fakultetima.

Profesori bi pak, uz pomoć ažurno obrađenih i dostupnih statističkih podataka, imali stalni uvid u broj pregledanih lekcija, u eventualne nejasnoće, poteškoće ili zanimljivosti s kojima se studenti susreću u učenju. Razvijamo sustav koji će se prilagoditi studentima, za razliku od tradicionalnih koji očekuju da se studenti prilagođavaju njima, a ovakvi multimedijalni online-kolegiji koje ćemo realizirati bit će dostupni svima besplatno, poručuju iz udruge “Bura znanja”.

Poduzetnik
Kviz
Jesi li rođeni poduzetnik ili radije radiš kako ti drugi kažu?

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.