Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Riječki studenti

Projekt \"Bura znanja\" – sasvim nov način učenja

skola
pixsell
18.04.2012.
u 17:10

Razvijamo sustav koji će se prilagoditi studentima, multimedijalni online-kolegiji bit će dostupni svima besplatno, poručuju u udruzi \"Bura znanja\"

"Bura znanja” zapuhala je iz Rijeke, gdje je skupina studenata riječkog Sveučilišta pokrenula zanimljiv projekt upravo toga naziva, a trebao bi osigurati besplatno, zanimljivije i kvalitetnije multimedijalno studiranje.

Voditelj projekta i predsjednik istoimene udruge Pavao Pahljina ističe da je riječ o revolucionarnom projektu, a svrha mu je modernizirati postojeći sustav obrazovanja na fakultetima, osuvremeniti ga i prilagoditi novim globalnim trendovima. Riječ je, naime, o projektu izrade, publikacije i standardizacije multimedijalnih online-predavanja. S vremenom bi zamijenila dosadašnja, “klasična” teorijska predavanja. Takvih sličnih primjera novog načina učenja u svijetu već ima, svjetski poznata sveučilišta Stanford i MIT žele omogućiti da se teorijski dijelovi programa kolegija savladavaju putem online multimedijalnih lekcija i prije standardnih, redovitih predavanja. Na taj bi način, upravo zbog mogućnosti fokusiranja na najzanimljivije, najproblematičnije i najvažnije dijelove lekcije, studenti dolazili na predavanje s predznanjem i bili spremni za aktivno sudjelovanje na nastavi, rasprave i praktičan rad na fakultetima.

Profesori bi pak, uz pomoć ažurno obrađenih i dostupnih statističkih podataka, imali stalni uvid u broj pregledanih lekcija, u eventualne nejasnoće, poteškoće ili zanimljivosti s kojima se studenti susreću u učenju. Razvijamo sustav koji će se prilagoditi studentima, za razliku od tradicionalnih koji očekuju da se studenti prilagođavaju njima, a ovakvi multimedijalni online-kolegiji koje ćemo realizirati bit će dostupni svima besplatno, poručuju iz udruge “Bura znanja”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije