Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Projekt \"Bura znanja\" – sasvim nov način učenja

Razvijamo sustav koji će se prilagoditi studentima, multimedijalni online-kolegiji bit će dostupni svima besplatno, poručuju u udruzi \"Bura znanja\"
18. travnja 2012. u 17:10 0 komentara 11 prikaza
skola
Foto: pixsell

"Bura znanja” zapuhala je iz Rijeke, gdje je skupina studenata riječkog Sveučilišta pokrenula zanimljiv projekt upravo toga naziva, a trebao bi osigurati besplatno, zanimljivije i kvalitetnije multimedijalno studiranje.

Voditelj projekta i predsjednik istoimene udruge Pavao Pahljina ističe da je riječ o revolucionarnom projektu, a svrha mu je modernizirati postojeći sustav obrazovanja na fakultetima, osuvremeniti ga i prilagoditi novim globalnim trendovima. Riječ je, naime, o projektu izrade, publikacije i standardizacije multimedijalnih online-predavanja. S vremenom bi zamijenila dosadašnja, “klasična” teorijska predavanja. Takvih sličnih primjera novog načina učenja u svijetu već ima, svjetski poznata sveučilišta Stanford i MIT žele omogućiti da se teorijski dijelovi programa kolegija savladavaju putem online multimedijalnih lekcija i prije standardnih, redovitih predavanja. Na taj bi način, upravo zbog mogućnosti fokusiranja na najzanimljivije, najproblematičnije i najvažnije dijelove lekcije, studenti dolazili na predavanje s predznanjem i bili spremni za aktivno sudjelovanje na nastavi, rasprave i praktičan rad na fakultetima.

Profesori bi pak, uz pomoć ažurno obrađenih i dostupnih statističkih podataka, imali stalni uvid u broj pregledanih lekcija, u eventualne nejasnoće, poteškoće ili zanimljivosti s kojima se studenti susreću u učenju. Razvijamo sustav koji će se prilagoditi studentima, za razliku od tradicionalnih koji očekuju da se studenti prilagođavaju njima, a ovakvi multimedijalni online-kolegiji koje ćemo realizirati bit će dostupni svima besplatno, poručuju iz udruge “Bura znanja”.

Masoni
U HRVATSKOJ VIŠE OD 10 LOŽA
Bandić zatajio prijam za masone: Ugostio tri masonske lože s područja bivše Jugoslavije
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.