Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
industrijalizacija

Proizvodnja u Kini postala preskupa

kina
DW video screenshot
10.07.2015.
u 09:33

Poduzetnici odlaze na nova odredišta, u zemlje u kojima se može jeftinije proizvoditi

Pojava je to koja često prati industrijalizaciju u nekoj zemlji: gospodarstvo raste, životni standard se poboljšava, plaće rastu. I onda poduzetnicima proizvodnja u tim uvjetima postane preskupa. Oni odlaze na nova odredišta, u zemlje u kojima se može jeftinije proizvoditi.

Tu pojavu se upravo može vidjeti u Kini, osobito u pokrajini Guangdong na jugu te zemlje. 

>> Jak potres pogodio Kinu, najmanje četvero poginulih

Komentara 5

DU
Deleted user
10:06 10.07.2015.

Jesenti milu bigullicu, po svemu sudeći najbolje je ne proizvoditzi ništa, kao što je to bjelodani slučaj u Lijepoj Našoj. Tada je proizvodnja najjeftinija. 'Oć'mo kaz'ti, nismo mi Hrvati od jučer nit' smo veslo sisali.

Avatar nekakav
nekakav
13:12 10.07.2015.

baš tako, ako ne možeš na sisanju radnika u jednoj godini zaraditi više nego prošle godine, onda ne možeš napredovati. ako svake godine svoje bogatstvo ne povećaš barem za 15% (govorimo o milijarderima), onda odi traži neko drugo područje zaa rast. održivi razvoj je tako teška idiotarija, da bježim na zahod svaki put kad je čujem. kako rast može biti održiv? kolko dugo? ako ima rok, onda nije održiv, nego je samo 'rast', koji ima svoj prirodni rok trajanja. zamislimo da svake godine imaš sve veću plaću. da bi to imao, nešto se mora dogoditi, ti svoj proizvod moraš sve skuplje prodavati, ili sve više proizvoditi. da bi se to dogodilo, netko mora sve više kupovati, a da bi kupovao, i on mora više raditi, prodavati.. i tako u krug. da bi imao malo više nego što imaš sad, ti moraš sve više raditi. nominalno ti imaš sve više novca. ali i sve više troškove.

BF
bf2
12:12 10.07.2015.

ne da je proizvodnja previše skupa,nego menadžerima više ni tu profit nije dovoljno visok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije