Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSPLOZIJA U BEJRUTU

Oglasila se Petrokemija: Amonijev nitrat skladištimo prema propisima i pod nadzorom je

Kutina: U Petrokemiji otvoren je novi pogon za pakiranje
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
06.08.2020.
u 19:27

Skladište amonijevog nitrata i uskladištena roba su pod kontinuiranim video nadzorom 24 sata dnevno, svakodnevno se obavlja i fizički obilazak skladišta, ulaz u samo skladište je strogo ograničen i dozvoljen samo ovlaštenim osobama, navodi

Nakon eksplozije skladišta amonijeva nitrata u Bejrutu u kojoj je poginulo najmanje 135 osoba i ozlijeđeno 4000 ljudi, oglasila se Petrokemija d.d. Kutina, hrvatska tvrtka koja proizvodi i skladišti amonijev nitrat. Kako navode, amonijev nitrat za koji su odgovorni uskladišten je sukladno zakonskim propisima, te je pod kontinuiranim nadzorom. 

Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Petrokemija d.d. Kutina u svom proizvodnom asortimanu posjeduje proizvode na bazi amonijevog nitrata. Mi proizvodimo te skladištimo amonijev nitrat koji se koristi u poljoprivredne svrhe kao gnojivo, kao i tehnički amonijev nitrat.

Za skladištenje amonijevog nitrata Petrokemija d.d. je sukladno zakonskim propisima izgradila posebno skladište. Skladište amonijevog nitrata i uskladištena roba su pod kontinuiranim video nadzorom 24 sata dnevno, svakodnevno se obavlja i fizički obilazak skladišta, ulaz u samo skladište je strogo ograničen i dozvoljen samo ovlaštenim osobama.

Skladište je opremljeno propisanom protupožarnom opremom. Sukladno zakonskim propisima i procjeni protupožarne opasnosti Petrokemija d.d. u svom sastavu ima i profesionalnu vatrogasnu postrojbu za sve protupožarne intervencije unutar Petrokemije d.d., pa tako i u slučaju eventualnog požara u skladištu amonijevog nitrata.

Na kraju naglašavamo da je Petrokemija d.d. poduzela i svakodnevno poduzima sve aktivnosti iz područja zaštite na radu i zaštite od požara u cilju sprečavanja incidenata", navodi se u priopćenju. 

Ključne riječi

Komentara 1

DE
deda1234
20:19 06.08.2020.

Pa neka perrokemija kako moze doc do eksplozije amonijevog nitrata

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije