Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otkazani poslovi

Proizvođač kalašnjikova u krizi, ne zna kamo sa 17 milijuna pušaka

Kalašnjikov
REUTERS
08.11.2012.
u 16:55

Težak udarac poduzeću zadala je i odluka ruske vlade koja prvi put nakon dugog razdoblja nije kupila oružje

Posljedice ekonomske krize pogodile su i poduzeće Ižmaš, proizvođača poznate puške AK-47 ili kalašnjikova te je njegova budućnost upitna. 

Prema pisanju njemačkog Bilda, tvrtka nije u mogućnosti ispuniti izvoznu kvotu, a nezadovoljstvo slabo plaćenih radnika, čije mjesečne plaće dostižu najviše 250 eura, sve je veće. 

Težak udarac poduzeću zadala je i odluka ruske vlade koja prvi put nakon dugog razdoblja nije kupila oružje. Stoga je Mihail Kalašnjikov (92), izumitelj kalašnjikova, s još nekoliko bivših radnika pisao ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu kako bi ga upoznao s teškom situacijom.  

– Proizvodnja pušaka za sport i lov potpuno je prekinuta, a veliki broj ugovora o izvozu je raskinut. Kvalificirani radnici napuštaju kompaniju zbog malih plaća, podsjećaju potpisnici pisma te tvrde da u skladištu imaju 17 milijuna komada te da im je i to previše.

Ujedno, posao ruskom poduzeću umanjuju i proizvođači kopija kalašnjikova koji su se pojavili na azijskom tržištu.

>>Konstruktor Kalašnjikova postao savjetnik u ruskoj vladi

Ključne riječi

Komentara 14

OB
-obrisani-
17:31 08.11.2012.

zlo je to oruzje.....

Avatar bok
bok
18:05 08.11.2012.

Nista ne traje za uvijek. Jedino promjena stalna jest...

OB
-obrisani-
17:36 08.11.2012.

Pored takove nove vlasti u Hr , izgleda trebat ce nam uskoro -netrebaju brinut

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije