Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što nas očekuje

Prognoza za ovaj tjedan: Nakon viših temperatura slijedi pogoršanje

zima, hladnoća
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Autori: Vecernji.hr, Hina
14.01.2019.
u 08:29

Temperaturama bi mogle prelaziti i deset stupnjeva, a nakon toga vraća se hladnoća.

Ujutro i dio prijepodneva u većem dijelu zemlje danas će biti pretežno oblačno mjestimice s kišom. Nakon toga u većini krajeva očekuje se prestanak oborina i djelomično razvedravanje.

Danas će se svojom glavninom sjevernije od nas premještati hladna fronta. A iznad Italije stvorit će se ciklona koja će se pomaknuti prema jugu Apeninskog poluotoka. Stoga će u istočnoj Hrvatskoj biti oblaka i mjestimične kiše, piše HRT. Već se prijepodne predviđa djelomično razvedravanje, no i sredinom dana ponegdje još može pasti malo kiše. Zapuhat će sjeverozapadnjak koji u Baranji i istočnoj Slavoniji može biti jak. 

Jutarnje vrijednosti temperature biti će pozitivne u većini područja. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva.

Video - Snijeg u Sinju

Oblačno s kišom najdulje će se zadržavati na jugu Dalmacije. Navečer na zapadu novo naoblačenje s oborinama.

Puhat će umjeren, na udare i jak jugozapadnjak, a poslijepodne sjeverac i sjeverozapadnjak. Na Jadranu umjereno i jako jugo okretat će na sjeverozapadnjak i buru, kaže se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku.

U utorak hladnije, osobito ujutro, te i dalje u nekim dijelovima unutrašnjosti povremeno vjetrovito. Prevladavat će pritom sunčano, no poslijepodne uz više oblaka na krajnjem je istoku moguć slab snijeg.

Jutarnja temperatura kretat će od -6 do -1, na Jadranu između 2 i 7, dok će najviša dnevna biti od 3 do 8, na Jadranu između 8 i 12 stupnjeva.

Foto: DHMZ
Izvor: DHMZ

U srijedu toplije uz jugozapadnjak, a temperaturama bi mogle prelaziti i deset stupnjeva Celzija.

Na Jadranu također od srijede viša temperatura zraka, a zapuhat će jugo koji će u četvrtak, kada se očekuje kiša, jačati. U utorak i srijedu pak uglavnom sunčano, još s jakom burom i sjevercem koji će slabjeti prema kraju dana.

Četvrtak donosi kišu u krajeve uz Jadran i od tog dana trebalo bi nastupiti pogoršanje vremena pa je u subotu moguć i slabi snijeg na zagrebačkom području.

Ključne riječi

Komentara 2

PA
Pajkoslava2
09:02 14.01.2019.

I zima zaobilazi Hrvatsku

Avatar nekakav
nekakav
11:08 14.01.2019.

meni se već danas pogoršalo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije