Naslovnica Vijesti Hrvatska

Proglašene prirodne nepogode za Petrinju, Dvor i Lekenik

Zbog velikih oborina pojavila su se i klizišta na području Općine Lekenik i Grada Petrinje što je uzrokovalo štete na cestama, stambenim građevinama, infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu
06. lipnja 2019. u 12:06 0 komentara 687 prikaza
Ilustracija
Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Župan Sisačko-moslavački Ivo Žinić proglasio je, zbog velikih svibanjskih oborina, prirodne nepogode za područje Grada Petrinje te općine Dvor i Lekenik. 

Tuča NESTABILNO vrijeme Nevrijeme u Zagrebu, tuča pogodila i Veliku Goricu

Uslijed obilnih padalina u razdoblju od 13. do 29. svibnja 2019. godine došlo je do povećanja vodostaja u vodotocima i izlijevanja rijeke Kupe, Une i Žirovnice kao i voda iz oborinskih kanala i potoka što je izazvalo velike štete na poljoprivrednim kulturama, stambenim i gospodarskim objektima i prometnicama na području Općine Dvor i Grada Petrinje. Zbog velikih oborina pojavila su se i klizišta na području Općine Lekenik i Grada Petrinje što je uzrokovalo štete na cestama, stambenim građevinama, infrastrukturi i poljoprivrednom zemljištu.

Stoga je, na osnovu prijedloga Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Sisačko-moslavačke županije, župan proglasio navedene prirodne nepogode. Sada počinje prijave šteta gradskim i općinskim povjerenstvima, a očekuje se kako će stanje prirodne nepogode iz istih razloga biti uskoro proglašeno i za druga područja županije. 

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.