Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog suše

Proglašena elementarna nepogoda za Vukovarsko-srijemsku županiju

suša
Foto: Ilustracija: Damir Spehar/PIXSELL
19.08.2015.
u 14:27

Ovakvoj odluci župana prethodio je prijedlog županijskog Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda zbog velikih materijalnih šteta zbog izostanka oborina tijekom lipnja, srpnja i kolovoza.

Župan Božo Galić danas je donio odluku o proglašenju elementarne nepogode od suše za područje Vukovarsko-srijemske županije.

Ovakvoj odluci župana prethodio je prijedlog županijskog Povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda zbog velikih materijalnih šteta na biljnoj proizvodnji nastalih zbog izostanka oborina tijekom lipnja, srpnja i kolovoza. Sukladno zakonu, općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda obvezuju se da odmah ili u najkraćem mogućem roku izrade izvješće „Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete“ i  dostave ga Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarne nepogode, a procijenjene štete unesu u Registar šteta u poljoprivredi.

O razmjerima šteta u poljoprivredi u Vukovarsko-srijemskoj županiji govori i to da kiše gotovo da nije bilo tri mjeseca i da su urodi više nego prepolovljeni. Na nekim kulturama štete su veće od 80 posto, tako da je ovo jedina prilika poljoprivrednicima da koliko-toliko nadoknade nastale štete. 

>> Elementarna nepogoda u cijeloj Brodsko-posavskoj županiji

Komentara 1

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije