Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Profil diplomata novog tisućljeća
Povratak na članak

Težak zadatak za jačanje hrvatske diplomacije: Izboriti ciljeve u vrijeme triju revolucija

Kako ojačati učinkovitost hrvatske diplomacije kad su imenovanja dobrog dijela diplomata kompromis Markova trga i Pantovčaka, politike i profesije, simpatija i antipatija, odgovornosti prema zemlji i nagrađivanja “zaslužnih”? Uistinu je to težak zadatak i prije svega ovisi o profesionalnosti, etičnosti, znanju i odgovornosti

Komentari 8

LA
Larson
11:30 25.08.2022.

Vjekoslav Prebeg, “plaćenik iz neprijateljske zemlje” biti će osuđen na doživotni zatvor ili smrt – Hvala Plenkoviću! Ministarstvo tvrdi da je u neprekidnom kontaktu s ukrajinskim vlastima i drugim partnerima kako bi se oslobodio gospodin Prebeg, međutim zaboravljaju tko je zarobio Vjekoslava Prebega i gdje. Andrej Plenković, svojim izjavama, “marljivo je radio” na pogoršavanju odnosa između Hrvatske i Rusije. Rezultat svega je totalni prekid odnosa i nemogućnost da se pomogne Vjekoslavu Prebega, kojeg su uhitile ruske snage u svibnju kod Mariupolja. Andrej Plenković je Hrvatsku stavio na listu neprijateljskih zemalja Rusije, dok u isto vrijeme Turska, Mađarska, Izrael i druge suverene zemlje surađuju i posluju. Diplomacija ne poznaje teške i ružne riječi, osude i svađe. Istinski diplomata odmjerava svaku svoju riječ, jer samo tako je moguće reagirati u sličnim situacijama. Možda bi Vjekoslav Prebeg odavno bio u Hrvatskoj, da Plenkovićev jezik nije bio duži od pameti. L. R. Hvala Plenkoviću, hvala ti i za AD plastiku koja je tik pred ključ u bravu, hvala za Škver koji je vjerojatno povijest, hvala za pljačku skupog goriva i energenata itd. Tvoji nalogodavci su zadovoljni sa svojim "dečkom". Hvala! Bljak!

VL
ŠV
Švapski
16:10 25.08.2022.

Ne budimo naivni! Diplomatski zbor kvalitetom rada i marljivošću naravno nije ništa bolji od ostatka male zemlje. Ako se onda taj minimalni međunarodni utjecaj mora podijeliti između dvije institucije, govorimo o homeopatiji.

VL
PO
Poskok
13:32 25.08.2022.

Sve će biti puno lakše kad se smjene i pozovu na odgovornost dosadašnji.Novi,mladi,pismeni, domoljubi,patrioti...,pa di nam ja onda kraj i granica,nebo nebo nam je mjerilo!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.