Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sumnjiva smrt

Profesorica sociologije i hrvatskog ubijena u svom stanu u Sloboštini

Dijana Ćulibrk (1)
Foto: Facebook
1/5
12.10.2011.
u 10:53

Za mladu ženu znanci kažu da je godinama imala problema s drogom. U utorak je njezin bivši dečko uletio u kvartovski kafić i rekao da mora zvati policiju jer Dijana krvari...

Dijana Ćulibrk, 37-godišnja profesorica sociologije i hrvatskoga jezika, ubijena je u svome stanu u zagrebačkoj Sloboštini u utorak navečer. Za sada nepoznati ubojica nekoliko ju je puta izbo, vjerojatno nožem, no koji je motiv stravičnog zločina i tko je usmrtio mladu ženu te večeri oko 19 sati još nije poznato, a kriminalistička je istraga u tijeku. Također, točan uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom na Zavodu za sudsku medicinu.

No, u tom kvartu preko Save mještani i susjedi koji su poznavali Dijanu Ćulibrk kažu da je godinama imala problema s teškim drogama.

Našao je bivši dečko

Iako je, prema prvim neslužbenim informacijama, tijelo pronašao njezin znanac, u kvartu se priča da je on – Ronac, kako ga zovu, navodno dugogodišnji narkoman – bio mnogo više od običnog znanca. Govori se da su njih dvoje dugo bili u vezi, da su se zajedno drogirali te su, iako je njihova ljubavna priča svojedobno završila, ostali u kontaktu i redovito se viđali. Jedan od razloga za to možda je, nagađa se, bilo to što joj je Ronac dugovao 20 tisuća eura koje mu je svojedobno posudila. Upravo je on u utorak navečer uletio u kvartovski kafić nekoliko metara udaljen od njezine zgrade u Ulici Karela Zahradnika i pomalo uznemireno tražio mobitel. – Rekao je da mora nazvati policiju i Hitnu pomoć jer Dijana krvari iz usta. Nije djelovao jako uzbuđeno, činilo se samo da je malo nemirniji, ali ništa posebno. Izišao je, a kad se nakon kraćeg vremena vratio u kafić, hladno i sasvim mirno je pitao: Je li došla policija. Rekao je i da mu se čini da je mrtva – pričaju lokalci.

Dijana Ćulibrk u tom je kvartu odrasla, završila je Matematičku gimnaziju u Velikoj Gorici i Hrvatske studije, no, kako se tvrdi, nije radila u struci, već je u posljednje vrijeme bila zaposlena u nekoj tvrtki. No nedavno joj je istekao ugovor pa je ostala bez posla. Prije toga nekoliko je godina do 2004. radila i kao stručna suradnica u Ministarstvu kulture. Bila je jedinica, otac joj je preminuo prije dvije, tri godine, a majka živi u zgradi preko puta njezine. Roditelji su joj, naime, kupili stan u susjedstvu u kojem je živjela sama, a u koji je, tvrde susjedi, dolazila i policija provoditi racije.

Nesklona konfliktima

Kad je doznala da joj je kći mrtva, nesretna žena završila je na psihijatriji. Znanci pak Dijanu opisuju kao vrlo pristojnu i nesklonu konfliktima. Među njezinim prijateljima na Facebooku bilo je i poznatih članova SDP-a, a Gordan Maras i Ivan Račan, neki od njih, kazali su da je ne poznaju, kao ni mnoge druge prijatelje na Facebooku.

Komentara 39

Avatar Ledeni
Ledeni
23:14 12.10.2011.

Ma mislim, 37 godina, ostavila dečka. Da je bila kako spada imala bi dvoje djece i barem bivšeg muža.

ZO
Zonasumraka39
23:27 12.10.2011.

Logično je da je SDP-ovci poznaju , gdje je droga, tu je i SDP

TO
Toni50
12:01 13.10.2011.

No, u tom kvartu preko Save mještani i susjedi koji su poznavali Dijanu Ćulibrk kažu da je godinama imala problema s teškim drogama. Kod nas pametni susjedi sve znaju sigurno i ubojicu poznaju !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije