Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Profesori traže nove odgojne mjere za problematične učenike

Među odgojnim je mjerama koje predlažu članovi udruge Nastavnici.org i suspenzija, odnosno udaljavanje s nastave na cijeli dan
27. prosinca 2012. u 09:43 5 komentara 41 prikaza
'20.11.2012., Zagreb - Slijepi profesor provijesti Zeljko Brdalom na satu povijesti sa ucenicima sestog razreda OS Dugave. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Foto: 'Igor Kralj/PIXSELL'

Od nasilnih učenika zaštitu sve više traže i profesori, a udruga Nastavnici.org prikupila 6500 potpisa kojima zahtijeva nove odgojne mjere, javlja HRT. Članovi udruge smatraju da postojeći sustav ne pomaže problematičnim učenicima te da zakida one spremne raditi. Među odgojnim mjerama koje predlažu jest i suspenzija, odnosno udaljavanje s nastave na cijeli dan.

– Trebaju nam promjene u odgojnim mjerama, ali isključivanje s nastave stvara novu papirologiju bez rezultata – kazala je profesorica mentorica Lidija Žišković za HRT.

>> Učenik (10) tuče učiteljicu i cijeli razred. I nitko mu ništa ne može!

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
 • 3000 sa zaprekama:

  Podržavam nove odgojne mjere. Ne znam zašto nije peticija došla do moje škole. Onaj tko ne radi u razredu ne zna kakve sve probleme imamo mi praktičari sa problematičnim učenicima (i njihovim roditeljima).

 • Avatar abakus
  abakus:

  Ovo je stvarno dobro... pa bit će cijeli niz djece koja će ovo jedva dočekati i napraviti neku spačku samo zato da dobiju slobodan dan... ili da se oslobode testa predviđenog za taj dan... :D Ne ide to tako, društvo ... prikaži još!o moje. Uništili ste obitelj i sada ne znate što ćete s djecom koja svojim ponašanjem najbolje pokazuju što ste učinili. Uzalud sankcije, nema toga što može tu išta popraviti... OSIM vraćanja dostojantsva obitelji. A ova vlast na čelu sa tzv. zdravstvenim odgojem samo čini sve suprotno od toga. I bit će za koju godinu samo još gore.

 • capronza:

  Sto ce na ovaj zahtjev odgovoriti Jovanovic?.