Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže krivca

Profesori na -12 stupnjeva dežurali da spriječe novi napad

gimnazija osijek
22.12.2011.
u 16:51

Lakše je ozlijeđena djevojka u osječkoj 3. gimnaziji – s ulice u učionicu ubačena grana pogodila ju je u glavu

Udarac drvetom u glavu dobila je 15-godišnja učenica osječke 3. gimnazije dok je mirno stajala u učionici uz otvoren prozor. Granu dugačku oko metar i pol u školu je s ulice ubacio zasad nepoznati učenik, a zbilo se to u utorak popodne. S oteklinom na glavi djevojka je prevezena u bolnicu, gdje su joj, srećom, utvrđene samo lakše ozljede.

Dogovor na Facebooku

– Bila je u šoku i jako uplašena. Mogla je, ne daj Bože, bez oka ostati! U učionicu je zapravo bačeno koplje, letva koju su na susjednu zgradu stavili kao upozorenje prolaznicima na snijeg s krova – kaže ravnateljica Snježana Barabaš Seršić. Razbijen im je toga popodneva i prozor na dvorani.

Prst sumnje uperen je u obližnju Strojarsku školu. Policija, pak, još uvijek traga za počiniteljem, a njihovi djelatnici pojačano motre školu. Na gimnaziju je u utorak ujutro na Facebooku, inače, planiran veći napad učenika Elektrotehničke i prometne škole, koji sa strojarima dijele zgradu, ali su u suprotnim smjenama. No informacija je “procurila”.

– Čim smo osjetili da bi se nešto moglo dogoditi, organizirali smo se s policijom i poduzeli sve da to spriječimo. Upozorili smo učenike, a mi smo profesori stajali pred školom na minus 12 stupnjeva da vidimo hoće li nas poslušati – otkriva ravnatelj Elektrotehničke škole Ladislav Lukavec. Slični incidenti znaju se dogoditi s prvim snijegom pa su, dodaje, već bili u pripravnosti.

Snimke kamera nejasne

Upravo su petorica njihovih učenika odgovorna za 16 razbijenih gimnazijskih prozora u ožujku.

– Pomaknuli smo veliki odmor da se ne preklapa s gimnazijskim. Naši đaci znaju da imamo i videonadzor na pročelju škole, oni su ga i postavljali u sklopu praktične nastave – ističe.

U Trećoj gimnaziji vlada nelagoda, pa čak i strah.

– S policijom razrađujemo plan kako na miru odraditi još dva dana prije praznika. U pripravnosti smo. Idući ćemo tjedan sazvati roditeljsko vijeće da vidimo što ćemo – kaže ravnateljica Seršić. I oni su osigurani videonadzorom, ali su napadači zimi zakukuljeni šalovima i kapama pa ih je teško razotkriti.

Komentara 25

DE
denderi
17:27 22.12.2011.

a di su bili ti naši dični i silni školski pedagozi i psiholozi ...,ora da su kupovali božićne jelke ..a što bi drugo radili trutovi društva

DU
Deleted user
18:28 22.12.2011.

Divljake uhvatit i nalemat ih ko volove batinom po goloj g****ci pred svima u centru grada!

MI
mica1111
17:02 22.12.2011.

...tko je ovdje lud...strojari napadaju gimnazijalce...pa kako ti roditelji odgajaju svoju djecu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije