Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽEN 61-GODIŠNJAK

Profesora terete za seksualno zlostavljanje djece

zlostavljanje
Davor Puklavec/PIXSELL/Ilustracija
06.10.2022.
u 08:15

Tražili su da mu se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja djela. No optužno vijeće Županijskog suda u Bjelovaru nije prihvatilo prijedlog tužiteljstva, već je istražni zatvor zamijenio mjerama opreza.

Muškarac (61), inače dugogodišnji profesor jedne škole optužen je za više djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, iskorištavanje djece za pornografiju, te spolnu zloporabu djeteta mlađeg od 15 godina. Optužnicu je protiv njega podigao ŽDO Bjelovar koje je u optužnici tražilo i da mu se produlji istražni zatvor koji mu je  bio određen nakon što je ljetos uhićen.

Tražili su da mu se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja djela. No optužno vijeće Županijskog suda u Bjelovaru nije prihvatilo prijedlog tužiteljstva, već je istražni zatvor zamijenio mjerama opreza. Optuženom 61- godišnjaku je zabranjen pristup internetu te se mora redovito javljati policiji. Tužiteljstvo je najavilo žalbu na tu odluku suda.

Kada je spomenuti profesor ljetos uhićen, policija mu je u mobitelu  i računalu  našla neprimjerene fotografije maloljetnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije