Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Profesor zadarskog Sveučilišta prima plaću i nakon pravomoćne osude

Sveučilište u Zadru
Dino Stanin
30.09.2009.
u 23:14

Zanimljivo je da se prof. Blažanović ove godine prijavio na natječaj za redoviti reizbor na svoje mjesto nastavnika na Odsjeku za hrvatski jezik i književnost nakon isteka roka od pet godina.

ZADAR - Doc. dr. Stjepan Blažanović, profesor s Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru, i dalje redovito prima plaću na tom sveučilištu, iako je još 2004. pravomoćno osuđen na tri mjeseca zatvora, uvjetno na dvije godine zbog seksualnog uznemiravanja studentica.

Potvrdila nam je to glasnogovornica Sveučilišta Elija Vrsaljko koja je kazala kako prof. Blažanović plaću prima jer Sveučilište još nije službeno primilo ishod sudskog postupka. Bez te odluke, dodala je, ne može mu se dati otkaz, ali dok mu traje suspenzija, Blažanović ne smije predavati.

Inače, slučaj toga profesora počeo je prije devet godina kada su studenti kroatistike potpisali peticiju optužujući ga za seksualno uznemiravanje, maltretiranje, vrijeđanje i ucjenjivanje, nakon čega je provedena istraga koja je završila 2001. kada je Državno odvjetništvo protiv Stjepana Blažanovića podnijelo optužnicu za više kaznenih djela bludnih radnji, ugrožavanja spolnih sloboda i spolnog ćudoređa.

Uprava tadašnjeg Filozofskog fakulteta toga je profesora suspendirala do dovršetka sudskog postupka. Zanimljivo je da se prof. Blažanović ove godine prijavio na natječaj za redoviti reizbor na svoje mjesto nastavnika na Odsjeku za hrvatski jezik i književnost nakon isteka roka od pet godina. Glasnogovornica Vrsaljko nam je kazala kako će o mogućem prijemu Stjepana Blažanovića odlučiti stručno povjerenstvo i to uskoro.

Ključne riječi

Komentara 2

AL
alek
08:17 01.10.2009.

i što se netko čudi? pa imamo kolega koji godinama ništa ne rade, čak ne održavaju ispite prema propisima, maltretiraju studente na svake načine...neka novinari zaredaju po sveučilištima pa će vidjeti da su fakulteti postali obiteljske zajednice (osijek, pravni fakultet), da asistenti, bez znanja metodike i pedagogije, zakona i propisa rade što hoće... na svučilištima je pod krinkom znanosti kaos...

OB
-obrisani-
20:47 01.10.2009.

Pa kako ne predaje.pa svi su se preselili u Zadar na fakultete,pošto je tamo 100 % prolaznost.Evo i tu kod mene, je tata odveo sina tamo,jer u Zagrebu ne može ništa završiti.A kao što sam već napisao,u Hrvatskoj treba svim profesorima ZABRANITI bavljenje profesionalnom politikom.Na taj način neće zaluđivati mlade ,te ih vrbovati u svoje stranke ,za neku ocjenu ili ih janjičariti i ucjenjivati...A da na fakultete treba uvesti reda,da po njima ne stoluju ljudi tipa Mate Kapović i Sanja Sanravka,koji vrše alternativna predavanja,dok legalnim profesorima zabranjuju ista.Mijenjati zakon ako treba,da fakultete završavaju uistinu nadareni i radišni mladi ljudi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije