Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASILJE U OBITELJI UGLEDNOG OSJEČANINA

Profesor premlatio kćer

10.12.2008.
u 19:25

Redoviti profesor Pravnog fakulteta u Osijeku, član Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja te bivši haeselesovac Rajko Odobaša (48) iz Osijeka premlatio je svoju 20-godišnju kćer Ana-Mariju u petak, 5. prosinca, oko 3.30 sati u obiteljskom stanu smještenom u osječkoj Ulici cara Hadrijana 13.

Probudila ih galama
Susjede je te noći probudila strašna buka i lupanje koje je dopiralo iz Odobašina stana, pa su pozvali policiju. Policija je Odobašu odjevenog u odijelo u 3.50 sati odvela u policijsku postaju.

– To se često događalo, ali nikada nismo mislili da je nešto ozbiljno. On je ipak ugledan profesor – doznajemo od susjeda. Zahvaljujući njihovu pozivu, policija je uglednog osječkog profesora spriječila u daljnjem premlaćivanju 20-godišnje kćeri. Kako nam pričaju susjedi, njegova se kći idućeg dana žalila na bolove u glavi, šum u ušima i druge tegobe, posljedice premlaćivanja.

– Od nepoznate smo osobe zaprimili dojavu da se nešto događa u stanu u Ulici cara Hadrijana.

Policija je pošla onamo i privela 48-godišnjaka u policijsku postaju. Nakon prekršajne obrade, priveden je prekršajnom sucu uz optužni prijedlog za prekršaj iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji – doznajemo od glasnogovornice Policijske uprave osječko-baranjske Edite Roterbauer. Njegova kći studentica je Filozofskog fakulteta u Osijeku, a završila je II. (jezičnu) gimnaziju.

Bivši haeselesovac
Odobaša na Pravnom fakultetu predaje političku ekonomiju, uredsko poslovanje te izborni predmet pravo okoliša. U osječkom ogranku HSLS-a bio je do prije nekoliko godina, a jednom se prilikom kandidirao i za Središnji odbor Liberalne stranke.

– Nikad ne bih rekao da je on to učinio jer mu osobno poznajem i suprugu i kćer i imali su odlične odnose. Osim toga, mi liberali to osuđujemo i da smo znali da to čini, poduzeli bismo sankcije – kazao nam je šef županijskog ogranka HSLS-a Darko Bajto.

Iako smo jučer pokušali doći do profesora, vrata njegova stana nitko nam nije otvarao, a na mobitel se nije javljao. Nedostupan je bio i dekan Pravnog fakulteta prof. Zvonimir Lauc jer je bio na službenom putu u Zagrebu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije