Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izniman uspjeh

Profesor  Mislav Grgić s FER-a izabran za redovitog člana Europske akademije

Prof. dr. sc. Mislav Grgić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
09.10.2019.
u 21:57

Radi se o iznimno značajnoj organizaciji čiji je cilj promicanje europskih istraživanja, savjetovanje vlada i međunarodnih organizacija oko znanstvenih tema te promicanje interdisciplinarnih i međunarodnih istraživačkih aktivnosti

Prof. dr. sc. Mislav Grgić dvanaesti je znanstvenik iz Hrvatske koji je primljen u Europsku akademiju. Priopćili su to s Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER) na kojemu je Grgić zaposlen kao redoviti profesor u trajnom zvanju.

Radi se o iznimno značajnoj organizaciji čiji je cilj promicanje europskih istraživanja, savjetovanje vlada i međunarodnih organizacija oko znanstvenih tema te promicanje interdisciplinarnih i međunarodnih istraživačkih aktivnosti. U Europskoj akademiji trenutačno djeluje preko 70 dobitnika Nobelove nagrade

Preostali članovi iz Hrvatske koji se mogu pohvaliti ovim prestižnim priznanjem su: prof. dr. sc. Davor Dukić, akademik Nikša Gligo, prof. dr. sc. Tatjana Josipović, akademik Ivica Kostović, akademik Goran Muić, prof. dr. sc. Vladimir Parpura, akademik Ivo Šlaus, akademik Marko Tadić, akademik Dario Vretenar, akademkinja Milena Žic Fuchs i akademik Viktor Žmegač. Ostali, hrvatskoj znanstvenoj javnosti poznati članovi Europske akademije, s hrvatskim korijenima, su: prof. dr. sc. Ivan Đikić, prof. dr. sc. Miroslav Radman, prof. dr. sc. Davor Solter i prof. dr. sc. Guy Paić.

Komentara 2

AF
afer
08:57 10.10.2019.

Čestitam profesore

BA
Barbasmora
22:47 09.10.2019.

Samo dvanajst hrvata primljeno...dok su primili cak 52 slovenaca! Politika?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije