Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
splitsko sveučilište

Profesor Ivan Pavić po treći put izabran za rektora

pavić
PIXSELL
06.05.2010.
u 10:47

Proteklih desetak dana vodila se "žestoka medijska kampanja" jer je profesor Domazet, Pavićev protukandidat, prigovarao kako Pavić usprkos tumačenjima pravnih stručnjaka ne može i treći put biti rektor splitskog Sveučilišta.

Senat splitskog sveučilišta, a sjednici su nazočila sva 32 člana, tajnim je glasovanjem za rektora izabrao profesora Ivana Pavića koji je tako dobio treći četverogodišnji mandat.

Za rektora Pavića glasovala su 24 člana senata, a njegov jedini protukandidat, profesor Željko Domazet, inače prorektor za kapitalne investicije, dobio je sedam glasova. Jedan listić bio je nevažeći.

Sjednica je bila zatvorena za javnost, a kako je novinarima objašnjeno, rektor je to učinio zbog mogućnosti ometanja glasovanja i nedostatka prostora, što mu omogućava i Zakon o općem upravnom postupku.

Na sjednici su Pavić i Domazet po pola sata izlagali program, a atmosfera je, kažu, bila vrlo ugodna. Očito su danas obojica profesora zakopala ratne sjekire.

Proteklih desetak dana vodila se "žestoka medijska kampanja" jer je profesor Domazet prigovarao kako Pavić usprkos tumačenjima pravnih stručnjaka ne može i treći put biti rektor splitskog Sveučilišta.

No, članovi senata smatraju drugačije jer su većinom glasova povjerenje opet dali Ivanu Paviću. On će idućih dana izabrati najbliže suradnike, prorektore.

Komentara 1

ZA
Zanamari8
23:35 06.05.2010.

Nema se što komentira. Tuga i žalost. Ministar šuti. Predsjednik Josipović šuti. Predsjednica Kosor šuti. Vilmoš Kauboj jaše dalje. Možda se oglasi Rektorski zbor kojem predsjeda rektor Pavić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije