Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepopravljivi Slavonac

Profesionalni vozač "napuhao" 2,42 promila alkohola, a već mu ranije oduzeta vozačka

alkohol, piće, šank, piva, vino, pijanstvo, izlazak, party, provod (1)
Foto: Frank May/DPA/PIXSELL
05.03.2020.
u 11:20

Prijeti mu maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna ili zatvorska do 60 dana, kao i nova zabrana vožnje na dvije godine te 12 negativnih prekršajnih bodova.

Profesionalni vozač uhvaćen je pijan na cesti, "podgrijan" s 2,42 promila alkohola u krvi, i što je još tragičnije, to mu nije prvi put.

Riječ je o 54-godišnjaku koji je u kombiju zaustavljen u srijedu u 21.10 sati u osječkom prigradskom naselju Tenja. Čim ga je provjerila, policiji je postalo jasno da u vozilo nije smio sjesti ne samo zato što je pijan, nego i stoga što već ima zabranu vožnje vozila "B" kategorije. Odmah je i uhićen.

- U zadnje tri godine tri puta je pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilom pod utjecajem alkohola i jednom za upravljanje pod zabranom - izvijestila je PU osječko-baranjska.

Prijeti mu maksimalna novčana kazna u iznosu do 40.000 kuna ili zatvorska do 60 dana, kao i nova zabrana vožnje na dvije godine te 12 negativnih prekršajnih bodova.

Nije poznato je li u trenutku kada ga je policija zatekla u Tenji bio na radnome mjestu, no riječ je, inače, o profesionalnom vozaču. I profesionalnom recidivistu, čini se.

Inače, za 12 prekršajnih bodova skupljenih u dvije godine, poništava se vozačka dozvola pa vozač mora ponovno u auto-školu, ali tek dvije godine nakon trajnog oduzimanja dozvole.

Komentara 1

LI
liliZG
13:34 06.03.2020.

zar uopće tu treba razmišljati,. strpati ga u zatvor na 60 dana, i ostalo po potrebi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije