Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAZNENA DJELA U ZASTARI
Povratak na članak

Prof. Zlata Đurđević o 'Lex Perkoviću': Hrvatski državljani bolje su zaštićeni u Njemačkoj nego u Hrvatskoj

Za razliku od Ustavnog suda Njemačke i drugih europskih sudova koji su zaštitili svoje državljane od kaznenog progona u stranom pravnom poretku, Vrhovni sud RH i Ustavni sud RH odbio je pružiti zaštitu hrvatskim državljanima od inozemnog kaznenog progona ne samo za zastarjela već i za već presuđena kaznena djela.

Komentari 14

ED
edgar2
19:01 31.03.2021.

U Njemačkoj, nako što je nekoliko puta raspravljano o tome u parlamentu nakon WW2 sve do 1970-tih, ako se dobro sjećam nema zastare za ubojstva!???

VL
Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
20:17 31.03.2021.

Uvijeno opravdanje Lex Perkovic zbog kojeg smo bili u tkz financijskoj izolaciji od strane EU, od milijardi EUR nismo povukli kune a nezaposlenost torpedirana na rekordnih i do tada neviđenih 26.7 %, da da sjetite se i toga....

VL
Avatar MK3
MK3
19:48 31.03.2021.

Ne bira narod tu funkciju, prestanite manipulirati narod... Koliko zaštičen je Brak kao zajednica Muškarca i Žene, koliko zaštičen je začeti život itd.? Je Milanović uveo Lex Perković, je on predlaže? Znači narodu to sve samo može mirisa ti na nametnutu ne transparentnu prevaru... Milanović može predložiti koga želi, zato dosta cirkusa i manipulacije naroda...

VL
KU
kurcobolja
20:29 31.03.2021.

Bolje zaštićeni u Njemačkoj, Kurz nas bolje brani od Plenkija, Šuica nas sramoti u EU parlamentu... sve je rečeno o našim političarima.

VL
DO
DonQuijote
18:56 31.03.2021.

Da je nasa drzava, sto bi bilo normalno, istrazila ubojstava i kaznila ih, ne bi morala ubojice isporucivati njemackoj. Ovako im barem nijemci sude. Bolje ista nego nista.. I moze ona sada izmisljati stotine razloga zasto je trazila da see Perkovic ne izruci ali istinu svi vrlo dobro znamo

VL
DI
dino85
19:30 31.03.2021.

Zaboravite Dijasporu, nena više tih budaja koje vam vjeruju, samo što vas se moramo bojati, da nam s Merklicom ne dogovorite koliko će mo rente dobijati u Hrvatskoj ako bi se i odlučili vratiti. Merklica već kalkulira s time, koliko će joj ostati u kasi ako nam daju rente kao u Hrvatskoj.

VL
AX
AxelFoley
19:21 31.03.2021.

Solidan, konkretan odgovor. Za napredovanje Hrvatske ovakve strucnjake trebamo cijeniti. Steta sta se uopce mora baviti sa ovakvim jeftinim pokusajima diskreditiranje. Vecu nadu dugo vrijeme nisam imao da ce doci neko pobolsanje u pravosudu. Nadam se da ce uspijet konsolidirati neku cvrstu ekipu i da ce biti neki bolji sistematski nacini da se suce drzi odgovornim za losa rjesenja, koja se pre cesto prebijaju ili promjene na visim sudovima, i da postupci budu jasnije i transparentniji strankama - pobolsanje e-spisa i uvid u statusu zalbe na vrhovnom sudu na primjer.

VL
Avatar madcap
madcap
19:08 31.03.2021.

HDZ u je bilo najbitnije zaštititi svoje, i to su učinili. Ostali, tko vas ....! Što ne znači da Mustač i Perković nisu također njihovi, no Kapamapkobe igrice i obračuni u HDZ te podmetanje Milanovićevom Vladi dovele su do toga. No, spreman sam isti čas promijeniti ovo mišljenje ako, jednako kao što su njih dvojicu izručili Njemačkoj, izruče i Šeksa Srbiji jer ga traže već godinama.

VL
XI
xibau
20:21 31.03.2021.

tuđman je postavio mustača i perkovića da uspostave tajne službe i abolirao ih od prijašnjih grijeha et im garantirao da za to neće odgovarati, valjda se okreće u grobu dok vidi što hdz sad radi

VL
Avatar TheJack
TheJack
19:51 31.03.2021.

Sto je dopusteno Jupiteru, nije i volu, ako kontate sto zelim veleumiti😁😁

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.