Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Splitu "vrije"

Prof. Domazet traži obnovu postupka za izbor rektora Pavića

'pixsell-15.12.2009.-Split, Hrvatska - Svecana 3. sjednica Vjeca studija Farmacije odrzana u prostoru Sveucilisne knjiznice Rudjera Boskovica u Splitu. Rektor Pavic Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
'Ivana Ivanovic/PIXSELL'
26.10.2011.
u 14:24

Željko Domazet tvrdi da Ivan Pavić nije mogao biti izabran za rektora jer nije mogao imati ni status kandidata za tu funkciju.

Prof. dr. Željko Domazet pokrenuo je inicijativu za obnovu postupka izbora rektora splitskog Sveučilišta. Prijedlog za obnovu postupka uputio je Senatu sveučilišta, Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, ministru znanosti Radovanu Fuchsu i Paulu Vandorenu, šefu Delegacije Europske komisije u Hrvatskoj.

Željko Domazet, profesor na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, naglašava da je prof. Ivan Pavić treći put izabran za rektora 6. svibnja prošle godine iako nije mogao biti kandidat za rektora.

– Odluka Upravnog suda i dalje se poništava iako se moglo očekivati da će je Senat promijeniti. Kako se to nije dogodilo, pokrenuo sam inicijativu za obnovu cijelog postupka pa ćemo vidjeti što će se dalje dogoditi – kazao je Domazet.

Ističe da je apsurdno da i nakon kristalno jasne presude Upravnog suda prof. Ivan Pavić ustrajava na dužnosti rektora temeljem ponovnog stručnog tumačenja prorektora za pravna pitanja koji sada tvrdi "da odluka o izboru rektora nije pobijana tužbom te je pravomoćna, a izbor legalan".

– Zbog izostanka minimuma moralnog obzira i profesionalne odgovornosti te zbog negativne poruke koja se time šalje akademskoj zajednici, prisiljen sam upotrijebiti i druga pravna sredstva kako bi ovaj pravni apsurd bio konačno riješen – poručuje Domazet.

Traži da se dopusti obnova postupka jer je za rektora, tvrdi, izabrana osoba koja nije mogla imati ni status kandidata. Shodno tome, zahtijeva da se poništi odluka o izboru Pavića za rektora donesena 6. svibnja 2010. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije