Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jelenić potvrdio

Produljena istraga u slučaju Agrokor

Ivica Todorić izlazi iz Remetinca
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
22.11.2018.
u 21:11

Ukupnoj šteti od milijardu i 142 milijuna kuna državno odvjetništvo pribraja i dodatnih 320 milijuna kuna

Istraga u slučaju Agrokor protiv bivšeg vlasnika te tvrtke Ivice Todorića i njegovih suosumnjičenika nedavno je, sukladno zakonskim mogućnostima, produljena za najdulje šest mjeseci.

Istraga je produljena za pola godine i trebala bi biti dovršena najkasnije u svibnju 2019. potvrdio je Hini glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić.

Ivica Todorić izlazi iz Remetinca
1/12

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenulo u studenome 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Ukupnoj šteti uz Todorićevu navodnu "nepripadnu imovinsku korist" od milijardu i 142 milijuna kuna državno odvjetništvo pribraja i dodatnih 320 milijuna kuna pribavljenih za "pravnu osobu" krivotvorenjem isprava i nezakonitim vođenjem poslovnih knjiga.

Istražni zatvor bio je odobren jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga ove godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i zabranu napuštanja Zagreba.

POGLEDAJTE VIDEO: Ivica Todorić izlazi iz Remetinca

Komentara 5

RI
rimac444
21:39 22.11.2018.

UDBA je oslobodila svog pardnog konjakoji bi trebao uz pomoć jugo srpskih medija spasiti komunjarsku partiju u slobodnom padu

BA
barbaizamerike
21:28 22.11.2018.

Todoric Mamic Vidosevic Sanader i mnogi drugi i svi putevi novca idu vani kao i Slovenskog i Srpskog (njima bio isti ministar porezne Ivan Simic zvani Simke bivsi ucenik vojne gimnazije u Mostaru kasnije predsjednik nogometnog saveza Slovenije a firmama na Kipru )u izvlacili i izvlacili da bi osiromasili novonastale drzave i ponovo stvorili Tugoslaviju steta sto nije bilo Lustracije ovo sve znaju i odvjetnici Nobilo i Prodanovic i naravno i Slokovic i mnogi drugi sa vezama u tajnoj sluzbi JNA zvanoj KOS a sa njima je i Ante Tomic a ne zaboravimo i Horvatincica a steta sto Lustracija nije napravljena iako ni ona nebi sve otkrila jer je KOS tajniji nego sto mnogi misle ali su ga nneki izdali da nisu nebi ovo znao

RI
rightside
13:45 23.11.2018.

ko i u zadnjim slicnim slucajevima, cim vi imate 20000 stranica zapisnika-nista od toga!! (a u njima nema povezivanja lopine i varge)pa zna se da to ni sudac ni ostatak drustva nece citat,,no evo na osnovu toga se dobija jos pola godine, zapravo todoricu se daje vremena jos pola godine,,to ce ionako pasti na sudu pa onda zalbe na vise instance pa onda ponovo pokretanje slucaja pa onda naglo izbuljeni dokazni materjal, proci ce sigurno prvih 5 godina i u daljnjih 5 ce se opet razvlacit kako to i obicno ide,, i na kraju,sve ce u vodu pasti,,jer ce ovaj tad vec imat 100godina(ako ce dozivit) i nit ce vam vratit milijardu i nesto, nit cete mu ista moci uzeti, a dotad ce rodbina trosit lovu iz nizozemske i dalekih egzoticnih zemalja,,))))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije