Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
agonija djevojčice

Prodana za šaku eura, proživljavala pakao pokraj Vinkovaca

policija (1)
Ivana Ivanovic/PIXSELL
17.10.2013.
u 07:47

Muškarac i žena otišli su po djevojčicu. Skrbniku su platili nekoliko tisuća eura i odveli je u Hrvatsku 21-godišnjaku

– Kazneni je postupak protiv osoba koje su sudjelovale u ovom slučaju u tijeku, a naš je posao izuzeti maloljetnicu iz obitelji i smjestiti je u odgovarajući ustanovu za djecu, što smo i učinili, i zaštititi prava malodobnog djeteta. Pružena joj psihološka pomoć i vidjet ćemo što će biti dalje. Diplomatska tijela Hrvatske i Makedonije odlučit će hoće li ostati u Hrvatskoj ili će se vratiti u Makedoniju – kazala je Milica Benić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb u Vinkovcima govoreći o najnovijem slučaju trgovine ljudima u kojem je žrtva 14-godišnja djevojčica iz Makedonije.

Osumnjičeni 45-godišnjak i 44-godišnjakinja otišli su u ožujku u Makedoniju prema dogovoru i na traženje 21-godišnjaka. Sa skrbnikom nesretne djevojčice dogovorili su se da je, za naknadu od nekoliko tisuća eura, odvedu u Hrvatsku kako bi je udali za 21-godišnjaka. Znali su da nije navršila 15 godina. Čim su prešli hrvatsku granicu, djevojčici su oduzeli putne isprave i sve do 10. listopada, kada je netko od susjeda dojavio što se događa, onemogućavali joj slobodu kretanja, prisiljavali je da obavlja kućanske poslove i da živi s 21-godišnjakom kao njegova supruga. Uz to, utvrđeno je da je 21-godišnjak više puta "protivno njezinoj volji počinio kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina".

>> Makedonka prodala djevojku za nekoliko tisuća eura

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije