Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Prodala naslijeđeni stari nakit i zaradila za novi auto

Foto: PR FOTO
1/4
PR
Autor
PR članak
18.12.2015.
u 08:15

Otkup zlata i srebra stoljećima je djelatnost prisutna u zlatarskom poslu, ali tek nakon što se tvrtka Auro Domus pojavila u listopadu 2010. godine, ta je aktivnost organizirana kao osnovna usluga namijenjena građanima koji su dobili priliku zlato odmah zamijeniti za gotovinu. U tih pet godina postojanja, Auro Domus uprihodovao je gotovo milijardu i pol kuna od izvoza zlata kao sirovine, što je značajno je „popravilo“ hrvatsku pokrivenost uvoza izvozom, ali i omogućilo svježi kapital za domaći financijski krvotok koji je potaknuo potrošnju i omogućio gospodarski rast – većina tih sredstava ponovo je isplaćena hrvatskim građanima, kao isplata za otkupljeno zlato ili kao plaća tisućama djelatnika koji su radili u Auro Domusu.

Otkup zlata i dalje je popularan način dolaska do gotovine kod hrvatskih građana, što pokazuju i prihodi tvrtke Auro Domus koji su u odnosu na isto razdoblje prošle godine, od 1. siječnja do 30. rujna porasli 12,5 posto. U konkretnim brojkama to je rast od gotovo dvadeset milijuna kuna, budući da je tvrtka u prvih devet mjeseci 2014. godine uprihodovala 138 milijuna kuna, a ove godine, u istom tom razdoblju, ukupno 155,3 milijuna kuna. Rast prihoda iskorišten je za širenje poslovanja – otvaranjem tridesetak novih poslovnih prostora, Auro Domus danas djeluje na više do 160 lokacija u čitavoj Hrvatskoj. Otvaranje novih prostora pratio je i rast broja zaposlenih za dvadesetak posto, i sada tvrtka zapošljava oko 430 osoba.

Svakog dana usluge tvrtke Auro Domus koriste tisuće ljudi, a većina među njima zlato ne prodaje iz potrebe, nego spaja ugodno s korisnim – rješava se starog zlatnog nakita, lančića i prstenja koje više neće nositi, a za koje može zaraditi stotine, pa i tisuće kuna. Pritom se klijenti rado vraćaju, jer Auro Domus nudi i posebne cijene otkupa, navedene na njihovim službenim stranicama.

Praktički u svakoj kući danas postoji ladica u kojoj su „spremljeni“ zaboravljeni predmeti – darovi za krštenje stari nekoliko desetljeća zapetljani s narukvicama koje su postale „demode“ prije dvadesetak godina, ili naslijeđenim prstenjem koje vlasnici nikad neće staviti na ruku – koji sada skupljaju prašinu, a možda svojim vlasnicima mogu „zaraditi“ jednu dobru ekstra plaću. Činjenica je da danas kod prodaje nakita prevladava bijelo zlato, koje čini manje od 5 posto ukupnog otkupa Auro Domusa – uglavnom ljudi prodaju stariji nakit koji im više ne treba.

Nedavno je jedna klijentica prodala naslijeđenu kutiju s nakitom za koji je dobila 21.000 kuna – umjesto da kupi televizor kao što je planirala, zatvorila je kredit za auto. Zadovoljan je bio i stariji gospodin koji je slomljeni lančić i prsten htio baciti u smeće, ali ga je na nagovor susjeda donio na procjenu i zaslužio 2.500 kuna. Auro Domus otkupljuje lomljeno zlato, zlatnike, medalje, zubno zlato, zlatne zube, zlatne satove, nakit, zlatne pločice, i to svih finoća, a nađe se i poneki neobičan predmet, kao iznimka od pravila – recimo, jednom prilikom bio je to vjenčani prsten „star“ samo tjedan dana, sudeći prema ugraviranom datumu...

Uz otkup zlata, ali i srebra, Auro Domus posljednjih godina proširio je razinu svojih usluga, pa ima i širok asortiman investicijskog zlata i darova od zlata – prigodnih atraktivnih kartica, dukata, pločica i sličnih proizvoda s cijenom već od 200 kuna.

Više informacija o cijenama, proizvodima i uslugama Auro Domusa dostupno je putem službenih stranica tvrtke i besplatnom info-broju 0800 7372.  

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?