Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sicilija

Prodaju kuće za jedan euro!

selo gangi sicilija
Foto: screenshot/youtube
18.08.2014.
u 09:49

Sicilijanci su se dosjetili kako demografski obnoviti napuštena područja - u selu Gangi, na brdašcu nedaleko od parka prirode i planine Madonie, oko 120 kilometara jugoistočno od Palerma, rustikalne kuće prodaju se za samo jedan euro. Takvih kuća ima još dvadesetak, napustili su ih vlasnici koji su emigrirali između dva svjetska rata.

Budući vlasnici u kućama će zateći pločice iz 19. stoljeća, stare štednjake na drva, plafona s gredama. Preostalih 300 kuća prodaju se po cijeni od 5 do 15 tisuća eura.

Kupci moraju u općini dati polog od 5.000 eura kao jamstvo da će renovirati kuću u roku od tri godine, dok procijenjeni trošak takve obnove iznosi otprilike 20.000 eura, osim ako ne treba popraviti i krov što povećava troškove.

>> Najbolje čuvani vulkan Europe ponovno 'nemiran'

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
10:35 18.08.2014.

kako je onda 1 EUR kada sve porelazi 20.000 EUR?

AP
apolon
10:20 18.08.2014.

Pametna ideja, jer pozitivna demografska kretanja imaju također veliki utjecaj na pozitivna gospodarska kretanja u bliskoj budućnosti određene zemlje!osti određene zemlje!

AA
aabbcc
15:35 18.08.2014.

Puno je i jedan euro ako ljudi nemaju tu od cega zivjeti, djeca ici u skolu i mnogo toga treba pa da kuca vrijedi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije