Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROOKLYN

Prodaje se kuća u kojoj je Capote napisao "Doručak kod Tifanyja"

Truman Capote
REUTERS
11.05.2010.
u 15:53

Prodavačica nekretnina Karen Heyman rekla je da kuća "oduzima dah kad se kroči u nju".

Kuća u Brooklynu u kojoj je američki književnik Truman Capote napisao neka od svojih najpoznatijih djela, poput "Hladnokrvnog ubojstva" i "Doručka kod Tiffanyja", prodaje se za 18 milijuna dolara, piše New York Daily News.

Capote je dio kuće unajmio između 1955. i 1965., a navodno je vlasnika, broadwayskog redatelja Olivera Smitha "nalio martinijem" kako bi ga nagovorio da mu iznajmi stan s vrtne strane kuće. Prodavačica nekretnina Karen Heyman rekla je kako kuća "oduzima dah kad se kroči u nju".

Izgrađena je 1839., ima 11 kamina, prostor za četiri automobila, stražnju verandu i prekrasan vrt.

- Kao da živite na seoskom imanju usred New Yorka - rekla je Karen Heyman. Kuća je postala poznata po glamuroznim zabavama koje je Capote u njoj priređivao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije