Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
utvrđeno vještačenjem

Prodaja splitske Spaladium arene: Tržišna vrijednost procijenjena na 56,6 milijuna eura

U Spaladium Areni otvoren je Adriatic Gastro Show 2023.
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
06.11.2023.
u 13:19

"Trenutačna gospodarska uporabivost zgrade je umanjena radi neispunjenja uvjeta građevinskog oblikovanja prostornog kompleksa Lora", navodi se u elaboratu

Tržišna vrijednost Spaladium arene iznosi 56.622.390 eura, odnosno 426.621.397,46 kunu. Vještačenje, napravljeno radi procjene tržišne vrijednosti prava građenja na nekretnini i objekta izgrađenog na osnovu tog prava, uzelo je u obzir stanje nekretnine, prostorno-plansku regulativu, lokaciju, veličinu i infrastrukturu nekretnina sličnih karakteristika, vrijednost nekretnine i prevladavajuće trendove, opće stanje i relativnu potražnju za nekretninama na tržištu, ističe Dalmatinski portal.

"Trenutačna gospodarska uporabivost zgrade je umanjena radi neispunjenja uvjeta građevinskog oblikovanja prostornog kompleksa Lora. Trgovačko-poslovni centar nije izgrađen, a planirana izgradnja i komercijalizacija sportske dvorane nije primjerena potrebama lokalne zajednice. Prema reviziji Državnog ureda za reviziju iz 2015., 'organiziranje mnogobrojnih kulturnih, sportskih, kongresnih i drugih manifestacija nije u potpunosti ostvarivo zbog male sredine, kupovne moći stanovništva i financijske nemogućnosti da malobrojni športski klubovi zakupe športsku dvoranu", navodi se u elaboratu o procjeni vrijednosti. 

Podsjetimo, Večernji list još je početkom veljače pisao o prodaju Spaladium arene. Iako je Spaladium arena zatvorena početkom godine, tada se u njoj održavao Adriatic Gastro Show, što je iznenadilo javnost s obzirom na to da je stečajni sudac, na prijedlog vjerovnika, koncem prosinca 2022. donio odluku o njezinu zatvaranju.

VEZANI ČLANCI:

Tvrtka TPN Sportski grad završila je u blokadi zbog ovrhe Grada Splita. Od početka blokade, Grad Split naplatio se u iznosu od 138.876,76 eura. Stečajna upraviteljica Natalija Mladineo najavila je nastavak aktivnosti u cilju prodaje imovine putem elektroničke javne dražbe.

U ožujku ove godine, splitski gradonačelnik Ivica Puljak objavio je kako je Vrhovni sud RH odbio zahtjev za revizijom arbitražne presude iz 2016. godine koje su podnijele dvije austrijske banke, želeći kreditiranje izgradnje Spaladium arene u iznosu od 46 milijuna eura, što s kamatama iznosi 85 milijuna eura, naplatiti od Grad Splita. Na pitanje hoće li Grad Split možda kupiti Spaladium arenu, Puljak je tada odgovorio kako nemaju namjeru.

VIDEO Nova akcija USKOK-a i PNUSKOK-a: U tijeku su uhićenja u Zagrebu i Zadru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije