Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat prosvjeduje:

'Prodaja marina u Zadru i Šibeniku je nezakonita, obavijestit ćemo Dorh i Vladu'

Prodaja marina u Zadru i Šibeniku
Foto: Frane Šarić
24.02.2020.
u 11:33

Dajemo dužno poštovanje investitorima, ali samo riječ da će se poštivati prava radnika u jednoj od najvećih Marina na Mediteranu nije dovoljno već se treba sastati s radničkim vijećem u svrhu zaštite radnih mjesta, rekao je Vedran Uranija

Dogus group je prodajom marina u Zadru i Šibeniku prekršio hrvatske zakone o radu jer prilikom prodaje nije obavijestio radničko vijeće. Novi vlasnik treba zadržati svih stotinjak radnih mjesta i zaštiti njihova prava - rekao je na konferenciji za novinare Vedran Uranija pravni zastupnik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske na konferenciji za novinare u Zadru.

Sindikalisti su podsjetili da je nedavno investicijski fond CVC Capital partners sa sjedištem u Luksemburgu preuzeo Marinu Dalmacija, odnosno kupio brend D-Marin od Dogus grupe, koja je 8 godina bila vlasnikom te marine.

Uz Marinu Dalmacija, CVC fond preuzeo je i ostale marine koje nose oznaku D-Marin, Mandalina i Borik.

- Pripremili ako dopise Vladi, ministarstvu i DORH-u o kršenju zakona. Ovaj put se ne smije kao u Lamljani pokušati pretvoriti sve u apartmane. Dajemo dužno poštovanje investitorima, ali samo riječ da će se poštivati prava radnika u jednoj od najvećih Marina na Mediteranu nije dovoljno već se treba sastati s radničkim vijećem u svrhu zaštite radnih mjesta - rekao je Vedran Uranija.

- Tek smo 2018.godine izborili za zakonske godišnje odmore. Padao je gat u marini, ljudi su mogli poginuti, jako je upitna ozbiljnost uprave u marini. Tražimo da se na pregovore s nama odazove poslodavac, a ne uprava - rekao je sindikalist Vice Fuzul.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije