Naslovnica Vijesti Svijet

`Procurili` dokumenti: Brexit bez dogovora uzrokovat će nestašice, veće troškove...

Sunday Times navodi da je dobio dokument sastavljen ovog mjeseca u uredu vlade pod šifriranim nazivom "Operacija Yellowhammer", koje nudi rijedak pogled na prikriveno planiranje koje provodi vlada kako bi spriječila katastrofalni kolaps u nacionalnoj infrastrukturi.
18. kolovoza 2019. u 07:06 9 komentara 1393 prikaza
Brexit
Foto: Jane Barlow/Press Association/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Velika Britanija suočit će se s nestašicom goriva, hrane i lijekova, padom i zastojima u svojim lukama, tvrdom granicom sa Irskom i rastućim troškovima socijalne skrbi ako napusti EU bez dogovora, navodi u nedjelju Sunday Times pozivajući se na klasificirano vladino izvješće koje je 'procurilo' do tog medija.

Brexit Istraživanje Većina Britanaca za "brexit pod svaku cijenu"

Sunday Times navodi da je dobio dokument sastavljen ovog mjeseca u uredu vlade pod šifriranim nazivom "Operacija Yellowhammer", koje nudi rijedak pogled na prikriveno planiranje koje provodi vlada kako bi spriječila katastrofalni kolaps u nacionalnoj infrastrukturi. Dodaju i da je tu riječ o rizicima Brexita bez dogovora, te da su prognoze koje je izradio vladin ured najvjerojatniji 'udari', a ne najgori scenarij za Veliku Britaniju.

U tim se prognozama kaže i da čak 85 posto kamiona koji koriste prijelaze glavnih kanala "možda nisu spremni" za francuske običaje, što znači da će poremećaji u lukama potencijalno potrajati i do tri mjeseca prije nego što se poboljša protok prometa.

Boris Johnson slični, a ipak različiti Boris nije Trump: Nije nacionalist, ne voli carine i zna s ljevicom

Vlada također vjeruje da će tvrda granica između britanske provincije Sjeverne Irske i Republike biti vjerojatna, jer će se trenutni planovi za izbjegavanje široko rasprostranjenih provjera pokazati neodrživima, navodi Times, komentirajući i da taj 'osjetljivi' dokument daje najcjelovitiju procjenu spremnosti Velike Britanije za Brexit bez dogovora.

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar LogikaII
  LogikaII:

  Britanci su svoju odluku donijeli... tko nije bio tamo, nije razgovarao s njima, ne razumije, mediji plasiraju jednu stvar... kao došlo je do pogreške u slučaju Brexita, oni to stvarno ne misle, da dođe do ponovljenog ovaj put ne bi ... prikaži još! prošao i sl... Britanci su napuhani, bahati i ponosni, njima sama pomisao da s Njemačkom i Francuskom moraju imati vanjsku politiku je nešto što ih odavno žulja i smeta, a onda došla neka Litva, slovenija... sami govore, nekad tko je kontrolirao London, kontrolirao je svijet, a sad da to prepuste Briselu.. bio je tu SSSR, gladan osvajanja, to je prošlo... novi vjetrovi... Nove realnosti... oni su kako sam napisao bahati, a imaju povijest, države koja je stvarno kontrolirala cijele kontinete... danas mnogi mladi rođeni u Eu i njenim beneficijama, uzimaju da je to min. da mogu puno više i trebaju puno više... i to je to, neovisno o tom da EU bude puno, puno slabija bez njih, puno, a tako i oni bez EU, kad se odluči rastanak tako treba biti, jer onda nastaju problemi... otiči će sa ili bez dogovora, a samo budučnost će nam kazati koje će biti posljedice za sve u EU...

 • Stjepan_Koprivnjak:

  Nista od toga. Samo strase gradjane. Zemlja ima 65 miliona stanovnika i izuzetno je vazno trziste za njemacku. Pogotovo za njezinu automobilsku industriju. Dakle tvrda granica otpada

 • midea:

  EU propaganda , i Pusička je strašira umirovljenike , podignuta je i kaznena prijava koju dan danas nitko nije obradio !