Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIHODI VEĆI OD 150 MILIJUNA

Procurile informacije: Porezna kartica iz 2005. godine otkrila koliko je Trump platio poreza

donald trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
15.03.2017.
u 08:52

Trump je odbio objaviti poreznu karticu tijekom predizborne kampanje te se pravdao kako se nalazi pod revizijom od strane poreznih vlasti

Američka TV mreža MSNBC objavila je poreznu karticu Donalda Trumpa iz 2005. godine prema kojoj je on platio 38 milijuna dolara poreza na prihod veći do 150 milijuna dolara.

Porezna prijava ne otkriva izvore prihoda američkog predsjednika, no nema ni detalja o doniranju novca u dobrotvorne svrhe.

Trump je odbio objaviti poreznu karticu tijekom predizborne kampanje te se pravdao kako se nalazi pod revizijom od strane poreznih vlasti te da ga njegovi odvjetnici savjetuju da ne objavljuje poreznu karticu.

Kritičari pak tvrde da Trump nešto skriva.

Prema poreznoj kartici, Trump je platio 31 milijun dolara alternativnog minimalnog poreza koji je uveden prije gotovo 50 godina kako bi se zaustavilo bogate da pomoću odbitaka i rupa u zakonu izbjegnu plaćanje poreza. Trump je pozvao da se takva praksa ukine, piše BBC.

>> Nove optužbe: Trump je 18 godina izbjegavao plaćati porez?

>> Donald Trump ne plaća porez državi čiji predsjednik želi biti

Komentara 3

GO
gooniegoogoo
08:56 16.03.2017.

4.10.2016.g. VL: "Donald Trump ne plaća porez državi čiji predsjednik želi biti."

Avatar mofo
mofo
13:36 15.03.2017.

Inače, objava ovakve informacije je federalni prekršaj. A trump je platio poreza više od recimo jednog sandersa koji ga je prozivao da ne placa uopće.. naravno, stvar je u poreznom razredu u koji spadaju, ali princip je isti.. i još k tome, izvještaj je iz 2005, koga briga...

DU
Deleted user
11:13 16.03.2017.

niste znali sta bi negativno napisali, pa ste morali dodati da nekakvi kriticari MISLE da nesto skriva. Novinarcici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije