Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Procurila snimka

Snajperiste koji su pucali na Majdanu unajmile vođe prosvjeda?

Ukrajina,Majdan
Foto: Screnshot YouTube
1/2
05.03.2014.
u 18:23

U takav rasplet sumnja se nakon što se na internetu pojavila snimka telefonskog razgovora Catherine Ashton, šefice vanjskih poslova EU, i Urmasa Paeta, estonskog ministra vanjskih poslova.

Snajperiste koji su pucali na prosvjednike i policiju u Kijevu navodno su angažirali pokretači prosvjeda na Majdanu!

U takav rasplet sumnja se nakon što se na internetu pojavila snimka telefonskog razgovora Catherine Ashton, šefice vanjskih poslova EU, i Urmasa Paeta, estonskog ministra vanjskih poslova.

Razgovarali su nakon Paetova posjeta Kijevu 25. veljače kad je sukob prosvjednika i snaga sigurnosti bio na vrhuncu. Snimku su navodno objavili službenici ukrajinske službe sigurnosti lojalni svrgnutom predsjedniku Janukoviču, koji su hakirali telefone Paetu i Ashton.

– Sve je jasnije da iza napada snajperista nije Janukovič nego netko iz nove koalicije – kazao je Paet u razgovoru i dodao:

– Mislim da to moramo istražiti.   

Paet je zatim prepričao razgovor s liječnicom Olgom Bogomolec kod koje su stizali oni koje su snajperisti pogodili.

– Ono što je posebno uznemirujuće jest da su, prema svemu sudeći, isti snajperisti gađali ljude s obiju strana. I prosvjednike i policajce.

Ashton mu je uzvratila.

– Da... to je strašno.    

Estonski ministar nakon toga je kazao da mu je liječnica pokazala fotografije žrtava.

– Kazala je da je riječ o istim mecima i kako je uznemirujuće to što nova koalicija ne želi istražiti što se zaista dogodilo – ispričao je Paet.

Estonski ministar se tijekom dana obratio novinarima. Kazao im je da je Ashton želio uputiti u glasine koje su doprle do njega, a koje tvrde kako su snajperisti angažirani s obje strane pucali na prosvjednike na Majdanu prošlog mjeseca.

Komentara 27

Avatar superhik74
superhik74
18:43 05.03.2014.

Euromajdan po Libijskom i Sirijskom scenariju. Nista ne cudi, vec smo culi Viktoriju Nuland i kokonspiratora ambasadora kako dogovaraju "glue this thing together" i tko ce u marionetsku vladu a tko ne bi trebao. I onda se netko cudi kadada Maduro potjera iz Venecuele americke "diplomate" koji daju instrukcije "opoziciji" kako srusiti vladu. Ako ne ide izborima onda oruzani puc. U Venecueli isti scenarij.

Avatar putinthegreat
putinthegreat
11:47 06.03.2014.

Isti scenario CIAe širom sveta i što je najgore to se zdušno podržava od strane svih razvijenih zapadnoevropskih zemalja i naravno glavnog organizatora SAD jer su im apetiti za Ruskim neiscrpnim bogatstvom došli do enormne alavosti. Car Putin je normalno svestan toga i odgovara adekvatno i žestoko kako i dolikuje jednom velikom Imperatoru!

VM
vojislav.miljevic
09:20 06.03.2014.

Kako netko sa ulice odmah moze da bude premijer,ministar..????gdje to jos ima??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije