Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nema prodaje luka'

Pročitajte što se sve prodaje iz resora Hajdaša Dončića

Siniša Hajdaš Dončić
Daniel Kasap/PIXSELL
10.10.2013.
u 09:47

Iz Ministarstva tvrde kako ne pripremaju prodaju šest morskih luka, četiri riječne luke i sedam zračnih luka.

Iz resora Ministarstva pomorstva, pomorstva i infrastrukture, na čijem čelu je Siniša Hajdaš Dončić, prodaju se udjeli u dvije tvrtke, a za druge tvrtke traže se strateški partneri ili ulagači u njihov daljnji razvoj, izvijestili su iz Ministarstva.

"U resoru MPPI koji ima 52 poduzeća, agencija i ustanova, a od čega je 30 poduzeća, što se prodaje poslovnih udjela tiče, govorimo o samo dvije tvrtke: HŽ Cargo koji je u završetku postupka prodaje 75 posto udjela i Croata Airlines, za koju je u izradi pokretanje natječajnog postupka za prodaju do 49 posto udjela ili dokapitalizaciju tvrtke", izvijestili su iz Ministarstva Siniše Hajdaša Dončića te dodaju kako je u tijeku izrada "natječajnog postupka za prodaju poslovnih udjela Pružnih građevina, tvrtke-kćeri HŽ Infrastrukture, što radi matična tvrtka".

"Morske luke se ne prodaju i nikada se neće prodavati"

Iz Ministarstva tvrde kako ne pripremaju prodaju šest morskih luka, četiri riječne luke i sedam zračnih luka. "Morske luke se ne prodaju i nikada se neće prodavati. Na lučkom pomorskom dobru lučke uprave pojedinih morskih luka tek putem koncesija daju na upravljanje određene poslove. To se događa danas, događalo se jučer, a događat će se i ubuduće jer je to način poslovanja, a nema nikakve veze s prodajom", pišu iz MPPI-ja.

Navode kako za pojedine morske luke pripremaju natječaje za traženje koncesionara koji bi sudjelovali u gradnji terminala što, po njima, nije prodaja. "Riječne luke na isti način posluju i također se ne prodaju, a u koncesiju će se svakako davati određeni poslovi, kao što je to svuda u svijetu. Od sedam zračnih luka, samo se za dvije, ZL Osijek i ZL Rijeka upravo rade marketinške studije i za njih će na osnovi rezultata studija biti raspisani natječaji za koncesioniranje (što također nije prodaja)", napominju iz Ministarstva.

U ACI-ju i Jadroplovu će doći do dokapitalizacije, a za Hrvatsku poštu i Jadroliniju ne pripremaju natječaje ni za prodaju, ni za koncesije, niti dokapitalizaciju.

>>Počinje gradnja pruge Dugo Selo – Križevci vrijedne 220 milijuna eura

>>'Za kritičare aviona Dash je pjesma 'Na ovim prostorima'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije