Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj iz kaštela

Pročelnica čekala rezultate brzog testa, pa dijelila poklone kolegama, družila se...a onda dobila pozitivan nalaz

Brzi covid antigenski test
Sasa Miljevic/PIXSELL
24.12.2021.
u 09:20

Cijeli slučaj komentirala je dogradonačelnica i načelnica Stožera civilne zaštite Jadranka Matok Bosančić napominjući kako pročelnica tijekom obavljanja posla uvijek nosi masku na licu i poštuje epidemiološke mjere.

Nakon što je došavši na svoje radno mjesto, gdje počinje raditi u sedam sati, kao svakog ponedjeljka i četvrtka napravila tzv. brzi test na ulazu. jedna od privremenih pročelnica upravnih odjela u kaštelanskoj gradskoj upravi ne pričekavši rezultate testiranja, prošetala je do svojeg ureda, razgovarajući s kolegicama s istoga kata i pritom im je dijelila prigodne poklone

Kako bi obavljala svoje dužnosti, testira se brzim antigenskim testom dva puta tjedno, pa je tako bilo i jučer oko 6.30. No, nakon što je obišla svoje kolege stigao je i pozitivan nalaz, piše Slobodna Dalmacija

Cijeli slučaj komentirala je dogradonačelnica i načelnica Stožera civilne zaštite Jadranka Matok Bosančić.

– Odmah smo pozvali ovlaštenu tvrtku za obavljanje dezinfekcije, te su pojedini odjeli, uredi i prostorije dezinficirani. Hitno smo poduzeli mjere za zaštitu zdravlja zaposlenika i stranaka koje dolaze u gradsku upravu. Čula sam se s pročelnicom, koja me je izvijestila da je otišla na PCR testiranje te da čeka rezultat testa. Ona zasad nije službeno oboljela od koronavirusa, dok se to ne dokaže PCR testom, te protiv nje neće biti poduzete sankcije jer još uvijek nije prekršila zakon – izjavila je dogradonačelnica Matok Bosančić, napominjući kako pročelnica tijekom obavljanja posla uvijek nosi masku na licu i poštuje epidemiološke mjere.

Naime, tzv. brzi test ne obvezuje nikoga na samoizolaciju, ali ga obvezuje, ako je pozitivan, da se odmah javi svojem liječniku i obavi PCR test, koji je jedini pouzdani dokaz obolijevanja od COVID-a 19. Takva se osoba obvezuje na samoizolaciju.

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
10:58 24.12.2021.

Kako nije prekršila odluku? Ušla je u objekt bez rezultata testa da je negativna.

RB
Rastu Brojke
21:51 24.12.2021.

Baš sam se mislio cijepiti ali sad sam duboko zabrinut i možda ću odustati. Znači žena je ušla u zgradu u kojoj su već bili drugi ljudi koji su mogli ući ranije od nje jer vjerojatno imaju kovid potvrde na temelju cijepljenja? I sad su svi u strahu i panici? Nebi li im trebalo biti svejedno jer su cijepljeni i zaštićeni? Želite li ovim tekstom sugerirati da cijepljeni s par doza nisu zaštićeni? Jer ja bih se cijepio da se zaštitim. Ali čini se da ne štiti? Jer u protivnom nebi nitko ovoj situaciji pridavao pažnju. Ja još držim do one informacije od prije godinu dana da se trebamo cijepiti bilo čim jer sve štiti. Čini se da nije tako i da ne štiti?

RO
RogaBabaroga
10:32 24.12.2021.

i šta se tu ima više za reč?! procjepljenos im najniža, al turistička sezona im treba jer se inače bit kruha gladni! e da je meni malo te glave pa da se odmorim tjedan dana! IQ im ko broj mojih cipela

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije