Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKO OBJASNITI

Probudio se iz kome nakon 11 mjeseci i ne zna da je pandemija: Dva puta je prebolio koronu

Foto: UK.gofundme.com
1/2
02.02.2021.
u 13:30

Njegova obitelj zbog restrikcija nije u mogućnosti posjetiti ga, no komuniciraju s njim preko Facetimea.

Britanac Joseph Flavil (19) proveo je u komi gotovo godinu dana nakon teške prometne nesreće i probudio se nedavno. Iako je dva puta prebolio COVID-19, on još uvijek ne zna za pandemiju koronavirusa. 

Flavila je udario automobil u blizini njegova doma u Tutburyju nekoliko tjedana prije nego što je Velika Britanija uvela prvo zatvaranje. A otkad se probudio iz kome u kojoj je bio 11 mjeseci, on komunicira tako što trepće, a nedavno je počeo micati ruke i noge.  

Nakon nesreće proveo je šest mjeseci u bolnici u Leicesteru, nakon čega su ga premjestili u rehabilitacijski centar Adderley Green. U tom vremenu prebolio je COVID-19 čak dva puta. Jednom kad je bio u komu i jednom nakon što se probudio. 

Oporavak mladog 19-godišnjaka dobro napreduje. Njegova obitelj zbog restrikcija nije u mogućnosti posjetiti ga, no komuniciraju s njim preko Facetimea. 

- Njegov napredak je spor, ali činjenica da može dati pet medicinskoj sestri je uistinu veliki korak za njega. Izuzetno je teško za njegovu majku što ga ne može vidjeti. Isto tako, mi nismo sigurni koliko on razumije s obzirom na to da je njegova nesreća bila prije prvog zatvaranja i čini se kako je prespavao maltene pandemiju. Teško je jer je sve svjesniji, ali kako da objasnimo pandemiju nekome tko je bio u komi cijelo ovo vrijeme - kazala je njegova teta, prenosi Daily Mail. 

VIDEO:Prva dama Sanja Musić Milanović sudjelovala u cijepljenju građana

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
15:05 02.02.2021.

Kako je dva puta mogao oboliti od corone kada je ležao na intenzivnoj u higijenskim i kontroliranim uvjetima i nitko ga nije mogao posjetiti??? Da li vi čitate to što pišete??? I da vam onda još netko vjeruje?!?!?!

DU
Deleted user
21:06 02.02.2021.

Nevjerojatno je to, da ako je stvarno u komi, da nitko od njegovih nije smio do njega. To je skandalozno. Sve zbog korone, kao da je svijet stao odjednom. Sramota što se radi ljudima.

DU
Deleted user
13:47 02.02.2021.

Zeznuta je ta blaža gripa, da

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije