Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poplava u stanu

"Probudio sam se i stao u 20 centimetara duboku vodu!"

\'06.06.2011., Sisak - Podrumski stan Ibrahima Kurjaka u Ulici B.Adzije zbog zacepljene kanalizacije bio je prekriven sa 20-tak cm vode. Vodom natopljene stvari suse se pred zgradom. Photo:Nikola Cutu
Nikola Čutuk/PIXSELL
06.06.2011.
u 14:57

Mlaz iz školjke dizao se u zrak i cijeli je stan ubrzo bio poplavljen, priča I. Kurjak iz Capraga

Ibrahimu Kurjaku i njegovoj supruzi Vahidi, koji su s radošću čekali Dan grada Siska i posjet Svetog Oca Hrvatskoj, vrijeme tih događaja ostat će u neugodnom sjećanju. Olujno nevrijeme i prolom oblaka proteklog vikenda prouzročili su im goleme štete u suterenskom stanu u capraškoj Branimirovoj ulici.

Nenadoknadiva šteta

Kao njihov, poplavljeni su bili i drugi stanovi, garaže i podrumi. Mještani kažu da dobrim dijelom začepljena kanalizacija nije mogla prihvatiti goleme količine oborinskih voda, pa je voda u stanove i suterenske prostore u mlazovima šikljala kroz zahodske školjke i druge kanalizacijske otvore.

– Ovo je najveća tragedija koja nas je snašla. Kada me supruga probudila u noći između subote i nedjelje, ustao sam u 20 centimetara duboku vodu. Mlaz vode iz školjke dizao se u zrak i ubrzo je cijeli stan bio pod vodom. Spašavali smo što smo stigli, ali šteta je nenadoknadiva. Osim što je stan bio natopljen, najviše su stradali namještaj i posteljina, koje nismo stigli spasiti – govori Ibrahim.

Pogođen recesijom, Ibrahim Kurjak bio je prisiljen odjaviti građevinski obrt. Dok je mogao, mnogima je pomagao, nebrojeno je puta siromašnim sugrađanima besplatno obavljao građevinske radove.

O njegovoj financijskoj pomoći i danas svjedoče mnogi socijalno ugroženi građani, a sada i sam treba pomoć.

– Nažalost, ostao sam bez prihoda, a supruga se još oporavlja od moždanog udara i nužna joj je pomoć. Njezina je mirovina blokirana jer više ne možemo plaćati režije. Da se barem ova tragedija nije dogodila – zdvojan je Ibrahim.

Pomoć Svetog Kvirina

U pomoć su mu priskočili djelatnici humanitarnog društva Sveti Kvirin, kojima puno zahvaljuje. Pokazuje upravo dovezene krevete, posteljinu i drugu robu. Još uvijek ne vjerujući u nesreću koja ga je zadesila, na travnjaku ispred stana nesretni Ibrahim još suši propali namještaj.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar zlica_od_opaka
zlica_od_opaka
16:33 08.06.2011.

Ista stvar kao i sa stanovima na Zelenom Brijegu. Bitno da su povisili najamnine za 50%, a štetu od poplava neka sanira mali medo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije