Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolumnist Guardiana:

'Probudi se, Europo! Putin je kao Milošević, događa se nova Bosna'

Vladimir Putin
Foto: Reuters/PIXSELL
02.02.2015.
u 08:57

– Prije nego što Putin ode, još će mnogo krvi i suza poteći niz rijeku Donjeck – piše Tim Garton Ash

"Vladimir Putin je Slobodan Milošević bivšeg Sovjetskog Saveza. Jednako loš, ali veći", piše kolumnist britanskog Guardiana Tim Garton Ash.

Dodaje da Putin iza dimne zavjese laži pokušava uspostaviti paradržavu na istoku Ukrajine. "Preokupirana Grčkom i eurozonom, Europa dopušta da joj se dogodi nova Bosna u njezinu dvorištu", upozorava Garton Ash. "Probudi se, Europo! Putin mora biti zaustavljen, ako smo išta naučili iz naše povijesti", dodaje kolumnist Guardiana i naglašava da je Putin, kao Milošević, spreman iskoristiti sve mogućnosti koje mu stoje na raspolaganju kako bi ostvario svoj cilj.

"Još će mnogo krvi i suza poteći niz rijeku Donjeck"

"U ratu protiv Zapada koristi teško vojno naoružanje, ucjenu s isporukom energije, cyber napade, propagandu sofisticiranih izdašno financiranih medija, tajne operacije i utjecajne osobe u europskim prijestolnicama", piše kolumnist Guardiana, no naglašava da će na dugi rok Putin ipak izgubiti, a najviše će patiti Rusi, ne samo oni na Krimu i u istočnoj Ukrajini.

"No, prije nego što ode, još će mnogo krvi i suza poteći niz rijeku Donjeck", piše Garton Ash koji tekst zaključuje rečenicom da "diktatori pobjeđuju kratkoročno, a demokracije dugoročno".

>>'Vidim istu ratnu propagandu, kao 
da čitam istu knjigu, sada na ruskom, 
a prije na srpskom'

>>Putin stvara rusku 'Legiju stranaca'

Komentara 146

Avatar Floyd1
Floyd1
09:16 02.02.2015.

'Probudi se Europo! Netreba ti biti americka pudlica, imas i ti svoju glavu.

Avatar hrvatsko_kraljevstvo
hrvatsko_kraljevstvo
09:06 02.02.2015.

DANICA DRASKOVIC ZENA VUKA DRASKOVICA Ratovali smo dosta. Išli smo u Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu, pa najzad na Kosovo. I šta smo uradili? Poraženi svuda, isterani smo iz Slovenije, Hrvatske, iz Bosne i naravno i sa Kosova. Ostavili smo krvave zločinačke tragove za sobom koji se sada otkrivaju po Haškom tribunalu, na suđenjima našim političkim i vojnim komandantima. … I šta sad? Već dvanaest godina razvlačimo poraze, ne priznajemo da smo krivi, da smo zločinci, agresori, da smo u tuđe zemlje slali vojsku i kriminalce, ubijali, pljačkali, palili, rušili, silovali. … Hoćemo da to prodamo svetu kao patriotizam, odbranu naroda i teritorija, ali ne ide. Surova istina groblja na tom putu od Knina, Vukovara, Srebrenice, Sarajeva do Kosova, hladnjače pune albanskih civila po jezerima Srbije, policijski poligoni puni sakrivenih, prenetih sa Kosova, leševa Albanaca, opljačkane banke, porušene kuće, rasturene porodice, to su tragovi naše sramote koji govore na svim jezicima sveta i jasno opisuju udruženi zločinački poduhvat, baš kako su rekli haški tužioci. … Kako možemo negirati genocid u Srebrenici kada je Vlada Republike Srpske na svojoj sednici usvojila i overila spisak od 7.800 pobijenih muslimana u Srebrenici po imenu i prezimenu, i time prihvatila počinjeni zločin kao nesporno delo njene vojske i politike.

Avatar Tito_pere_pod_ustašama
Tito_pere_pod_ustašama
10:10 02.02.2015.

cuj ovog...'u ratu koji je poveo protiv zapada', da taj isti zapad nije svesrdno podrzavao drzavni udar u kijevu do ovog nebi ni doslo, stoga je konstatacija 'u ratu koji je zapad poveo protiv putina' ipak tocnija. za one se s kratkom pameti: tijekom Majdana, naoruzana rulja je nasilno zauzimala policijske postaje (i ostale institucije legalno izabrane vlasti) na zapadu ukrajine, kada je janukovic pobjegao i kad je instaliran cia rezim u kijevu narod s istoka je istim metodama rusio institucije (nelegalno postavljene) vlasti odanih kijevu. ako su mogli jedni mogu i drugi. amen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije