Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADILI U SMJENI UNATOČ SAMOIZOLACIJI?

U bolnici u kojoj je umrla najmlađa osoba s koronom zaražen još 21 pacijent

Bolnica Bjelovar
Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/3
21.10.2020.
u 11:56

Danas su tako u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 33 nova slučaja zaraze koronavirusom. Tri novozaražene osobe s područja su grada Daruvara

Nakon što je jučer preminula najmlađa osoba s koronavirusom, 33-godišnja pacijentica Opće bolnice Bjelovar, ravnateljstvo bolnice poslalo je priopćenje za javnost u kojem govori o činjenici da je virus ušao u bolnicu.

– U Općoj bolnici Bjelovar potvrđeno je danas 30 novooboljelih osoba od koronavirusa, od kojih je zaraženo devet zdravstvenih djelatnika i 21 pacijent koji se nalazi na liječenju u Općoj bolnici Bjelovar. Zaraza koronavirusom potvrđena je na nekoliko bolničkih odjela, no unatoč tome u bolnici se i dalje normalno radi i funkcionira, osim Odjela kirurgije koji prima samo hitne slučajeve. Molimo naše građane i pacijente za razumijevanje i još jednom ih pozivamo da se pridržavaju svih epidemioloških mjera, a posebice da drže distancu, održavaju higijenu ruku i nose zaštitne maske – stoji u priopćenju ravnatelja bolnice Alija Alloucha.

Inače, ovo nije prvi put da je virus ušao na odjel bjelovarske bolnice, nedavno je interni odjel također imao probleme kad je bilo zaraženo nekoliko medicinskih sestara i jedna liječnica.

Svjedoci kažu da se nisu svi spremno odazvali na samoizolaciju te da su krili činjenicu da su radili u istim smjenama kao i zaraženi kako bi mogli nastaviti raditi.

Video: Igor Štagljar otkrio koliko će nam još trebati da pobijedimo virus: Toliko se još možemo strpjeti

Podsjetimo, preminula 33-godišnja pacijentica bila je hospitalizirana od 8. do 16. listopada te su se simptomi koronavirusa razvili tijekom njena boravka u bolnici gdje je ležala zbog niza drugih teških dijagnoza.

Danas su tako u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 33 nova slučaja zaraze koronavirusom. Tri novozaražene osobe s područja su grada Daruvara, a 30 novooboljelih osoba vezano je uz Opću bolnicu Bjelovar. Riječ je o devet zdravstvenih djelatnika i 21 pacijentu koji se nalaze na liječenju u Općoj bolnici Bjelovar. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji trenutačno je 120 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. U samoizolaciji je 916 osoba. 

Ključne riječi

Komentara 32

RO
Rogger
12:17 21.10.2020.

Kad bi nas ovako izvjestavali o kriminalnim radnjama vladajuce elite.

DU
Deleted user
12:01 21.10.2020.

Novooboljelih ili pozitivnih????? To je velika razlika!

SI
sisavac
12:42 21.10.2020.

u ovoj ruševini od bolnice zaraziš se i od tuberkuloze, sepse, herpesa, mrs-a, a kamoli od ovog.. kome mi dajemo novac u tom trulom zdravstvu, rade u zgradama koje su nam još mađari i austrijanci sagradili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije