Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpora civilnim udrugama

Nacionalne manjine u Saboru prikupljaju potpise za ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja

furio radin
Foto: Patrik Macek/VLM
13.11.2013.
u 16:25

Na to ih je potaknulo jučerašnje neizglasavanje takve inicijative na Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, budući da su SDP i HDZ bili protiv toga

Saborski Klub nacionalnih manjina krajem tjedna će pokrenuti inicijativu prikupljanja potpisa zastupnika za podršku udrugama civilnog društva koje od Ustavnog suda traže ocjenu ustavnosti referendumskog pitanja o definiciji braka.

Na to ih je potaknulo jučerašnje neizglasavanje takve inicijative na Odboru za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, budući da su SDP i HDZ bili protiv toga. Osim predsjednika Odbora Furia Radina, za davanje podrške udrugama civilnog društva bili su i HNS-ov Goran Beus Richembergh, ORAH-ova Mirela Holy, SDSS-ov Dragan Crnogorac te nezavisni Veljko Kajtazi.

- Nakon odluke Sabora pokrenuli smo jedino što je još bilo moguće, a to je da podržimo pokretanje pitanja ustavnosti. Međutim, na Odboru kao i u Saboru, svi su se ponašali stranački tako da glas nekoliko nas nije bio dovoljan. Ishod je bio pet za, četiri protiv i jedan suzdržan. Siguran sam da će oni koji su glasali za uvijek predstavljati oslonac za borbu protiv bilo kakvog ograničavanja ljudskih prava. Jasno je da dvije velike stranke traže glasove ili ih barem ne žele izgubiti pa su se shodno tome i ponašale – objasnio je nezadovoljni Radin nakon sjednice na kojoj nije prošao njegov prijedlog.

>>'Radije bih djecu ostavila u domu nego ih dala istospolnom paru'

Komentara 14

DU
Deleted user
17:31 13.11.2013.

Gospodine Radin, ako bi pročešljali Pulu, i dr. istarske gradove, onda bi po Zakonu o dvojezičnosti i italijanska manjina izgubila pravo na dovojezične natpise jer npr. u Puli ih ima manje od 5%. Ali, vama je gosp. Radin i to kršenje Zakona malo pa dobivši prst vi bi sad odrgrizli cijelu šaku.

ST
stomugromova
17:19 13.11.2013.

Tipično za Novi Svjetski Poredak.Forsiranjem svih vrsta manjina i nametanjem njihovih stavova kontra većine,želi se uništiti nacionalne države i nacije kao takve. Udar na demokraciju i opstanak nas i naše civilizacije.Samo to neće proći bez odgovora.

TZ
Tamna zvjezda
16:31 13.11.2013.

Trebalo bi provesti referendum, da se ukinu nacionalne manjine, i jedan veliki problem riješen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije