Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTREBNO PROKUHAVANJE

Problemi u Splitu ne prestaju: Voda i dalje zamućena

Zamućena voda
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
10.02.2018.
u 12:18

Inače, ViK-ove cisterne jučer su vodu za Splićane dopremili iz Sinja nakon čega se utvrdilo kako je ta voda isto bila zamućena i iznad dopuštenih 4,0 NTU, pa je danas voda stigla iz Omiša gdje je jutros izmjereno 2,0 NTU.

Već treći dan zaredom u Splitu je i dalje na snazi preporuka o prokuhavanju vode za piće  iz slavine, jer su nova mjerenja pokazala kako je voda i dalje zamućena, doznaje se u subotu iz splitskog Vodovoda i kanalizacije.

Najnoviji rezultati mjerenja pokazuju da je mutnoća prešla dopuštenih  4,0 NTU, pa su tako današnje vrijednosti na mjestu mjerenja Spinutu 5,25 NTU, Autobusnom kolodvoru 7,53 NTU, na tržnici Sućidar 5,19 NTU, Brdima 6,27 NTU, Lori 6,71 NTU, Stobreču 8,02 NTU, Vranjicu 8,78 NTU, Klis Megdanu 6,16 NTU, Kaštel Sućurcu 8,28 NTU, Trogiru 6,64 NTU, te Medenoj 7,26 NTU.

Danijela Pranjić iz tvrtke Vodovod i kanalizacija za Hinu je rekla da će danas po gradskim kotarevima stanovnike opskrbljivati vodom iz cisterni, ali i da se stanje s mutnoćom popravlja.

"Iako se stanje s vodom popravlja u nedjelju će se obaviti nova mjerenja i javnost biti na vrijeme obaviještena mogu li vodu prije konzumacije koristiti bez prokuhavanja", kazala je Pranjić.

Inače, ViK-ove cisterne jučer su vodu za Splićane dopremili iz Sinja nakon čega se utvrdilo kako je ta voda isto bila zamućena i iznad dopuštenih 4,0 NTU, pa je danas voda stigla iz Omiša gdje je jutros izmjereno 2,0 NTU.

Zamućena voda
1/12
Ključne riječi

Komentara 5

AN
ante555
12:41 10.02.2018.

Voda se razvozi cisternama po gradu, a od smrada se ne moze živit. Gradski foteljaši godinama mlate praznu slamu i nitko za nista ne odgovara. Bravo Splite dokle si dogura...

DD
ddh
18:40 10.02.2018.

U Splitu su godinama vladali SDP i Kerumovci. Od njihove "bajne" Yugoslavije su iskipavalo smece na Karepovac. Milione i milione su zabili u Hajduk i Torcidu Po Splitu se setaju i setali su se razni Bauci, Ostojici i Baltazari i nitko se nije bunio niti protiv smrada smeca ili prljave vode. Sad kad je Opara poceo rjesavati probleme koje su stvorili i stvarali komunisti pocela je medijska i pucka hajka na drzavu i sustav. Razne komunjare kao one iz t.zv. stranke "pametno", Markovinih yugo-komunjara ili skorojevica iz Mosta stalno vode nekakve ideoloske bitke i destrukcioje, umjesto da puste Oparu da Split dovede u miru na jedan nivo, gdje ce Karepovac biti saniran, pitanje zbrinjavanja odpada rijeseno i gdje ce se graditi prava tvornica vode, tako da zamucena voda nemoze doci niti u blizinu vodovodnih cijevi. Ali mediji udaraju svakodnevno skriveno i javno po grdaskoj vlasti, kao da njihovi komunjare nisu upravljali Splitom barem pola stoljeca. A mozda ce i Petrov, koji sve objasnjava probati objasniti vodi, da se ne muti i Karepovcu da ne smrdi.

U1
ursus_1212
15:49 10.02.2018.

Ako ne smijene cijelu upravu vodovoda ništa se promijeniti neće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije