Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISPUŠTENA PARA

Problemi s ventilom: Nuklearna elektrana Krško kratko prestala s radom

Nakon dekomisije nuklearke Krško 2043., Hrvatska će morati imati i odlagalište za trajno zbrinjavanje otpada
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
21.04.2017.
u 10:06

Trenutno se odvija detaljna dijagnostika uzroka odstupanja u radu ventila.

Iz Nuklearne elektrane Krško izvijestili su u petak da je došlo do kratkotrajne zaustave rada zbog smetnji u radu rasteretnog ventila pare u klasičnom dijelu elektrane, pri čemu utjecaja na okoliš nije bilo, a ponovno priključene elektrane na mrežu predviđeno je tijekom vikenda.

"Danas u ranim jutarnjim satima tijekom stabilnog rada Nuklearne elektrane Krško punom snagom došlo je do smetnje u radu rasteretnog ventila pare na jednom od dvaju dogrijača pare i separatora vlage u klasičnom dijelu elektrane. Pri tome je u okolinu ispuštena para, što se čulo i u okolini elektrane. Nakon djelomičnog smanjenja snage elektrane, ventil se automatski vratio u željeni položaj", rekao je Predrag Širola, tehnički direktori Nuklearne elektrane Krško.

Dodao je da se trenutno odvija detaljna dijagnostika uzroka odstupanja u radu ventila.

"Za korekciju i odgovarajuće namještanje ventila bit će potrebna kratkotrajna zaustava elektrane tijekom današnjeg dana. Za te radove temperaturu na ventilima potrebno je smanjiti s uobičajenih 270 na 60 Celzijevih stupnjeva. Ponovno priključenje elektrane na mrežu predviđeno je tijekom vikenda. Utjecaja na okoliš nije bilo", naveo je Širola.

>> Automatsko zaustavljanje rada nuklearke Krško zbog manjeg kvara

>> Nuklearka Krško isključena iz mreže

Ključne riječi

Komentara 2

TO
tokyo7010
10:12 21.04.2017.

Ovi Zlovenci.

Avatar nekakav
nekakav
10:50 21.04.2017.

kakav ventil, hertz, danfoss...? nevjerojatno da se to događa zapadnoj tehnologiji, američki westinghouse je to radio... to se, kolko mediji pišu, događa samo u ruskim elektranama, koje obiluju manjkavostima.. ispada da rusi imaju problem samo sa ljudima koji upravljaju elektranamaama (černobil je ljudska greška), a zapad tehničke probleme... krško je naš kolko i slovenski, zašto nema tamo naših ljudi zaposlenih? mi moramo sebi sagraditi jednu nuklearku. najjeftinija i najsigurnija energija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije