Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Problemi s ventilom: Nuklearna elektrana Krško kratko prestala s radom

Trenutno se odvija detaljna dijagnostika uzroka odstupanja u radu ventila.
21. travnja 2017. u 10:06 2 komentara 554 prikaza
Nakon dekomisije nuklearke Krško 2043., Hrvatska će morati imati i odlagalište za trajno zbrinjavanje otpada
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Iz Nuklearne elektrane Krško izvijestili su u petak da je došlo do kratkotrajne zaustave rada zbog smetnji u radu rasteretnog ventila pare u klasičnom dijelu elektrane, pri čemu utjecaja na okoliš nije bilo, a ponovno priključene elektrane na mrežu predviđeno je tijekom vikenda.

"Danas u ranim jutarnjim satima tijekom stabilnog rada Nuklearne elektrane Krško punom snagom došlo je do smetnje u radu rasteretnog ventila pare na jednom od dvaju dogrijača pare i separatora vlage u klasičnom dijelu elektrane. Pri tome je u okolinu ispuštena para, što se čulo i u okolini elektrane. Nakon djelomičnog smanjenja snage elektrane, ventil se automatski vratio u željeni položaj", rekao je Predrag Širola, tehnički direktori Nuklearne elektrane Krško.

Dodao je da se trenutno odvija detaljna dijagnostika uzroka odstupanja u radu ventila.

"Za korekciju i odgovarajuće namještanje ventila bit će potrebna kratkotrajna zaustava elektrane tijekom današnjeg dana. Za te radove temperaturu na ventilima potrebno je smanjiti s uobičajenih 270 na 60 Celzijevih stupnjeva. Ponovno priključenje elektrane na mrežu predviđeno je tijekom vikenda. Utjecaja na okoliš nije bilo", naveo je Širola.

>> Automatsko zaustavljanje rada nuklearke Krško zbog manjeg kvara

>> Nuklearka Krško isključena iz mreže

ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?
  • tokyo7010:

    Ovi Zlovenci.

  • Avatar nekakav
    nekakav:

    kakav ventil, hertz, danfoss...? nevjerojatno da se to događa zapadnoj tehnologiji, američki westinghouse je to radio... to se, kolko mediji pišu, događa samo u ruskim elektranama, koje obiluju manjkavostima.. ispada da rusi imaju problem samo sa ljudima koji upravljaju elektranama ... prikaži još!ama (černobil je ljudska greška), a zapad tehničke probleme... krško je naš kolko i slovenski, zašto nema tamo naših ljudi zaposlenih? mi moramo sebi sagraditi jednu nuklearku. najjeftinija i najsigurnija energija.