Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Probleme s Romima treba rješavati politika, a ne građani

Račun za guranje glave u pijesak upravo je stigao na naplatu, ali na pogrešnu adresu

Komentari 12

DU
Deleted user
15:23 02.06.2019.

Opet floskule o integraciji u društvo. Pa nisu se integrirali već stoljećima, a sad ćete vi napraviti da se integriraju u par godina... E, gdje vam je logika, nadobudni naši pisci?

VL
Avatar Radagast
Radagast
15:54 02.06.2019.

Drugarica novinarka koliko shvaćam predklaže da iz proračuna dajemo još novaca za Rome a oni će to nama onda kao vratiti marljivim radom za njihovo i opće dobro. Aha.

VL
KO
komentant
14:31 02.06.2019.

A ako to politika uporno ne radi. Što onda? tko onda to mora učiniti. Na koji tonačin ukazati na probleme i sranja koje čine. Svako malo čitamo šta su kome učinili. Tamo su povadili krompir, Onome su otresli šljive, jabuke i što drugo. Tamo su obrali ljubenice. Po mom dvorištu šetaju i pretražuju i odnose što nađu( zvone ,nitko im ne odgovara, ulazna vrata su zaključana. Dakle nepozvani su, ali oni uđu kroz kolni ulaz. Šta bi napravili da nema susjeda koji je slučajno u dvorištu i kaže im da nema nikoga doma. Dakle oni su nekulturni, ukrast će vam na što god naiđu i ako ih nitko ne otjera sve će odnijeti. Što napraviti u takvim slučajevima?

VL
DU
Deleted user
21:12 02.06.2019.

Kad bi policija uredovala svi smo jednaki po zakonu ovo se ne bi događalo.

VL
DU
Deleted user
21:34 03.06.2019.

Nije gđa. Rašović napisala kako bi, po njenom mišljenju, problem trebalo riješiti. "Linč" i zakon ulice i događa se zbog pasivnosti vlasti i propuštanja suzbijanja kriminala i asocijalnog ponašanja. Prije desetak godina, Slovenija, daleko demokratskija i uređenija zemlja, imala je sličan problem s takvim "divljim" naseljem. Rješenje - specijalna policija ga okružila, potrpala Rome u vozila - i deportacija. Ne znaš živjeti po pravilima - napolje iz zemlje! Sličnu stvar učinila je i Francuska s rumunjskim Romima - deportacija u Rumunjsku. Kako bi bilo da se mi povedemo za njihovim primjerom, umjesto panel-diskusija, okruglih stolova, socioloških razglabanja i optužaba za diskriminaciju i rasizam?

VL
AI
Ante III
13:53 04.06.2019.

Zakaj nisu krali dok je milicija vozila ficek??

VL
AI
Ante III
13:44 04.06.2019.

Kad nasi politicari resavaju to vec 20g.Trebam Orbana

VL
MA
maximinimax
17:53 05.06.2019.

Za početak prestati stimulirati nekontrolirano razmnožavanje već od završetka osnovne škole.

VL
VE
verica2
18:08 02.06.2019.

Mislim da je prosvjed sasvim u redu, ali nije uopće trebalo spominjati Rome. Građani, državljani RH (bilo koje nacionalnosti) imaju pravo i dužnost zahtijevati da vlast osigura provođenje važećih zakona. I stanovnik Međimurja hrvatske i onaj romske nacionalnosti ima pravovo tražiti da mu se osigura mir i sigurnost. Svi imamo pravo tražiti da se poveća sigurnost na cestama, da se na tržnice, zelene površine, sportska igrališta ne vode psi .............Nevažno je koje su dobi, nacionalnosti ili razine obrazovanja prekršitelji.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.